EM-futsal 6.-14.12. Tampere

PUOLA VOITTI SUOMEN NAISET FUTSALIN EM-LOPPUTURNAUKSEN AVAUSOTTELUSSA LUVUIN 1-14
(1-7) (0-7)

EM-lopputurnauksen avausottelussa Suomen naisjoukkue, Pipsat, saivat vastaansa yhden turnauksen voittajasuosikeista eli Puolan. Pipsat olivat altavastaajan roolissa ottelun alusta alkaen eli ottelu oli selkeästi Puolan hallintaa.
Varsinkin ottelun ensipuolisko oli Pipsoilta hermostunutta, etenkin syötöt ja puolustusvirheet korostuivat.  Puolan maalit tulivat lähinnä Suomen puolustuksen virheistä eli puolalaiset pääsivät usein vapaisiin laukaisupaikkoihin niin lähi- kuin kaukoetäisyydeltä.

Ottelun ylivoimainen tähtipelaaja oli Puolan numero 9, Agnieszka Bockowska, kuudella maalillaan. Lisäksi hän kolisutti tolppia ja ylärimaa ahkeraan.

Suomen kuparisen rikkoi lähietäisyydeltä reboundista 19- vuotias Helmi Viljanmaa Otalammelta. Suomi kavensi ottelun numeroihin 1-4.

Suomen pelaajista erottautuivat hyvän pallonhallinnan omaava ja nopea 20-vuotias Emmy Nyström Helsingistä sekä Pipsojen maalivahti, 24-vuotias Pihla Hakala Lahdesta. Hakalaa ei siis voi syyttää maaleista vaan hän venyi ottelussa myös useisiin paraatitorjuntoihin.

Seuraavaksi Suomen naiset kohtaavat 8.12. klo 10 Ranskan. Ranska taipui Ruotsille päivän ottelussa 1-4.

 

SUOMEN MIESTEN JOUKKUE AVASI TURNAUKSEN TAPPIOLLA ISRAELIA VASTAAN

Suomen miesten joukkue, Mambat, hävisivät Israelille hyvästä taisteluasenteesta huolimatta selkein luvuin 2-7 (1-3) (1-4)
Tekninen Israel hallitsi ottelua valtaosan, mutta Suomellakin oli aikansa ja paikkansa.

Alati vaarallinen, Israelin Iskandar Kakhramonov iski hattutempun. Mamboilta tuli ottelussa pari pahaa virhettä joista Israel rankaisi. Maaleista kaksi Israel teki tyhjiin kun Suomi vahvisti hyökkäystään nostamalla maalivahdin ylös.
Suomen maaleista vastasivat 27-vuotias Kasper Åhman Helsingistä sekä Suomen kapteeni 33-vuotias Eetu Keski-Levijoki Vanlösestä.

Seuraavaksi Suomen miehet kohtaavat 8.12. klo 17:30 Tsekin, joka pelasi päivän ottelussa tasapelin 4-4 Italiaa vastaan.

 

 

Lisätietoa lopputurnauksesta www.futsal2018.org.

 

Juha-Matti Aaltonen
toiminnanjohtaja
Suomen Kuurojen Urheiluliitto ry
juha-matti.aaltonen@skul.org

Julkaistu 6.12.2018.