Jääkiekon MM 2017: Suomi – Kanada 1 – 4 (28.4.)

Suomi – Kanada 1-4 (0-0, 1-0, 0-4)

Perjantain kiekkoilta Amherstissa oli huikea, pelin alussa Kanada pääsi heti vyörymään Leijonien puolustusalueelle mutta Kitula oli jälleen erinomaisessa vireessä ja torjui kaiken, avauserässä torjuntoja kertyi yli 20. Suomi sinnikkäästi pelasi omaa peliään mutta otettiin taas turhia jäähyjä, hyvällä alivoimapelaamisella ja Kitulan torjunnoilla oltiin mukana pelissä, erän lopussa Kanadan joukkueessa oli turhautumisia havaittavissa.

Toisessa erässä pelin luonne muuttui. Leijonien suoraviivaiset hyökkäykset ja rohkeat pelilliset ratkaisut sekoittivat Kanadan pakan ja jäähypenkillä nähtiin nyt myös Kanadan pelaajia, erän loppusekunneilla ylivoimapelaamisemme tuotti tulosta, Fagerström ohjasi Janne Nybergin siniviivalaukauksen varmasti maaliin ja kanadalaisyleisö hiljeni. Jääkiekon mahtimaa Kanada oli 0-1 tappiolla toisella erätauolla ja tässä erässä Leijonille merkattiin enemmän laukauksia.

Leijonien loistavaa jääkiekkoa kesti 50 minuutin ajan, sen jälkeen jäähyt sekoittivat taas pelin. Kanadalaiset saivat tehdä sitä mitä Leijonat eivät voineet tehdä. Turha nyt tästä syyttää tuomareita, mutta heistä ei ollut apua meille. Pelin loppuvaiheen alivoimapelaaminen rasitti pelaajiamme ja Kanada pääsi tasoihin ja sitten ohi, yksi maaleista hyväksyttiin vaikka maali oli pois paikoiltaan ja tuomarit eivät itse sitä saaneet takaisin paikoilleen Kanadan pelaajien pyörittyä Suomen puolustusalueella. Suomella olisi ollut hyvät mahdollisuudet voittoon, mutta pelin loput 10 minuuttia käänsi pelin Kanadalle.
Nämä 50 minuuttia Leijonat pelasivat omaa sovittua peliään ja taistelivat loppuun asti, varsinkin Pauli Kitula, torjui maalilla uskomattomat yli 50 torjuntaa ja palkittiin Suomen parhaaksi pelaajaksi.

Voitto oli nytkin lähellä, ylpeänä voitiin poistua kovasta taistelusta ja yleisö osoitti suosiota Leijonille. Paremmalla taktisella osaamisella ja sisukkuudella olemme pärjänneet suurempia maita vastaan näissä kisoissa ja loppuottelupaikka ei ollut kaukana, tästä on hyvä jatkaa seuraaviin kisoihin ja jatkossa saamme junioreista lisää uutta virtaa porukkaan.

Nyt fokus on pronssipelissä Kazakstania vastaan, haluamme ottaa mitalit mukaan kotiin!

Pronssipeli pelataan lauantaina klo 12 (klo 19 Suomen aikaa)

www.2017wdihc.com

(Sami Vuoriheimo)

Päävalmentaja Taruvuoren ja eniten maaotteluita (61) pelanneen Kristian Lanton haastattelut
Facebookissa 

Tilastotietoa ottelusta (pdf)

Apuvalmentaja Öller (60 maaottelua) luovutti ottelukiekon uudelle ennätysmiehelle, Kristian Lantolle (61 maaottelua).

Apuvalmentaja Öller (60 maaottelua) luovutti ottelukiekon uudelle ennätysmiehelle, Kristian Lantolle (61 maaottelua).

 

Julkaistu 29.4.2017.