Jääkiekon MM 2017: Suomi – USA 2 – 6 (26.4.)

USA – Suomi 6-2 (2-0, 0-2, 4-0)

USA kaatoi urheasti taistelleet Leijonat

Torstai-illan pelissä oli korkeat panokset molemmilla joukkueilla, voitto takaisi varmahkon paikan lauantain loppuotteluun.
Pelin alussa tilanteita oli kummassakin päädyssä ja Suomella oli pari maalipaikkaa mutta yhdysvaltalaiset olivat paremmin hereillä ja viimeistely onnistui heiltä varmemmin, tauolle mentiin USA:n 2-0 johtolukemissa.

Toinen erä oli Leijonilta mahtavaa peliä, jenkkiläiset eivät millään päässeet Suomen tiiviistä keskialueen puolustuksesta läpi ja joutuivat aloittamaan hyökkäyksiä uudelleen tai vetämään roikkukiekkoja päätyyn. Suomen hyökkäyspeli oli myöskin hienoa katsottavaa, USA:n puolustus meni ajoittain sekaisin Suomen pyöritysten & kiekonsiirtelyjen myötä ja usean kerran kotiyleisö haukkoi henkeään kun Leijonat loivat useita maalipaikkoja, erän edetessä Christer Fagerström viimeisteli kahdesti erinomaisilla yksilösuorituksilla ja Suomi pääsi tasoihin. Tässä erässä Fagerströmin lisäksi muutkin Leijonat pelasivat rohkeasti omaa peliään ja nähtiin, että USA suli totaalisesti Suomen paremman taktisen osaamisen edessä.

Kolmanteen erään mentiin siis tasatilanteessa ja jäähallissa oli suolarinkeleiden katkun lisäksi jännitystä ilmassa. Erän alussa vääntö alkoi olla kovempaa ja molemmat joukkueet hakivat hanakasti johtomaalia finaalipaikka mielessään. Elias Nurmisen keskialueen pommi pysäytti intensiivisen erän, hetken kokoustettuaan tuomarit päättivät antaa Nurmiselle kyseenalaisen ulosajon tästä taklauksesta, joten Suomen joukkue joutui pelaamaan 5 minuutin alivoimaa USA:n kovaa YV-viisikkoa vastaan, Suomen ottaessa jäähyn alivoimalla, AV-pelimme venyi 7 minuuttiin ja tässä ajassa Kitula piti joukkuetta pystyssä huikeilla torjunnoillaan eikä USA päässyt johtoon.
Erän edetessä alivoimapelaamisen ja joidenkin pelaajien kolhujen myötä Leijonilla alkoi bensa loppua, USA pääsi parin maalin johtoon, jonka jälkeen Suomi haki kavennusta ilman maalivahtia mutta USA onnistui pistämään kiekon Suomen verkkoon.
Urheasti taistelleet Leijonat olisivat ansainneet voiton mutta kiekko pomppi tällä kertaa USA:lle, sekä tuomareiden jotkut kyseenalaiset jäähyt sekoittivat peliämme.

Voimme kuitenkin olla ylpeitä Leijonien kovasta taistelusta USA:n kotikaukalossa, nyt päät pystyssä Kanadaa vastaan!

Loppuottelupaikan nappaaminen on vielä mahdollista keskinäisten ottelujen maalierojen myötä, Suomi vs. Kanada pelataan perjantai-iltana (Lauantaina klo 02 Suomen aikaa).

www.2017wdihc.com

(Sami Vuoriheimo)

 

Päävalmentaja Teemu Taruvuoren ja Suomen joukkueen parhaan pelaajan palkinnon saaneen Christer Fagerströmin (2+0) haastattelut Facebookissa

Tilastotietoa ottelusta (pdf)

 

 

X