EM-Futsal 6.-14.12.2018 Tampere – Tiedote 11.12. / Miehet

SUOMELLE KIRVELEVÄ TAPPIO NORJAA VASTAAN 0-1 (0-1)

Alemman sarjan sijoitusottelussa Suomi kohtasi Norjan pelaten sijoista 9 – 12 ja  13 -16. Ottelun voittaja jatkaisi siis edellä mainituista sijoista ja häviäjä jälkimmäisestä. Pelin jälkeen tulikin selväksi, että valitettavasti Mambat jatkavat taisteluaan jumbosijoista.

Ennen ottelua Suomella oli alla yksi voitto ja kaksi tappiota. Tilastot näyttivät 12 maalia ja päästettyjä 8. Maaliero oli siis -6. Vastaavat luvut Norjalla oli kolme tappiota, seitsemän maalia, 19 päästettyä, maaliero -12. Mikäli urheilu olisi matematiikkaa, Suomen mahdollisuudet voittoon olisivat olleet vähintäänkin lupaavat.
Jobinpostina ennen ottelua oli Suomen kapteenin, Eetu Keski-Levijoen, loukkaantuminen. Tällä kertaa samanlaiselle ihmeparantumiselle kuin Italiaa vastaan ei ollut edellytyksiä.

Norja aloitti räväkästi halliten peliä. Suomen maalivahti Antti Kronqvist venyi haamutorjuntaan, kun kaksi minuuttia oli pelattu. Norjalaispelaaja pääsi laukomaan rauhallisesti metrin päästä maaliviivalta, mutta Kronqvist ehti kuin ehtikin syöksyä oikealle pallon eteen ajoissa.

Norjan, Sri Lankalaista alkuperää oleva, Sanjey Surendiran, laukaisi kanuunan liki 20 metristä, vasemmalta laidalta oikeaan yläkulmaan. Kronqvist ei ehtinyt liikauttamaan eväänsäkään kunnes maaliverkko jo heilahti. Heti perään Norjalta vaarallinen tolppalaukaus. Tämän jälkeen peli tasoittui. Norjan Sanjey Surendiran oli alati vaarallinen. Tosin hänen käytöksensä ei vastannut hänen pelitaitojaan.

Vielä 40 sekuntia ennen ensimmäisen puoliajan päätyttyä Suomi sai ulomman rangaistuspotkun, mutta norjalaisvahti torjui Kasper Åhmanin yrityksen.
Mikäli peli päättyisi tasan, jatkoaikaa ei ole alemmissa sijoituspeleissä vaan ottelu ratkaistaan suoraan rangaistuspotku-menetelmällä.

Ottelun toinen puolisko alkoi tasaisesti. Norjalaiset puolustivat tarkasti ja mambojen yritykset tyrehtyivät alkuunsa.
Kahdeksannella minuutilla mamboilla oli tuhannen taalan paikka tasoittaa, liki maaliviivalta, mutta harakoille meni.
Jatkoa seurasi. Jimmy Raniselle pedattiin loistopaikka 11 minuutin kohdalla – vaan sekin meni yläilmoille. Todettakoon, että Raninen olikin peli-ilmeeltään tänään ottelun suomalaishahmo.

Viitisen minuuttia ennen ottelun päätösvihellystä Norjan virhetili täyttyi. Jimmy Raninen ampui ulomman rankkarin suoraan kohti maalivahtia ja jatkoi tilanteesta syntyneestä kimmokkeesta pelivälineen voimalla ylähirteen – vaan ei maaliin.

Viimeiset peliminuutit Ranisen rooli vaihdettiin lentäväksi maalivahdiksi. Suomi saikin enemmän painetta vastustajan päähän mutta kuparinen jäi silti rikkomatta. Ottelu päättyi siis 0-1 Norjalle.

Ottelun tuomaroivat Grendin (SWE) – Collen (SWE) – Cep (CZE) – Björninen (FIN) ja he selvisivät urakastaan hyvin.

X