EM-Futsal 6.-14.12.2018 Tampere – Tiedote 11.12. / Naiset

11.12. klo 17:30 SUOMI- NORJA/ NAISET

SUOMELLE MURSKAVOITTO NORJASTA 8-2 (5-1)

Päivän alemman sarjan sijoitusotteluissa Suomi kohtasi miesten joukkueen tavoin Norjan taistellen sijoista 9-10 ja 11–12, riippuen siitä kumpi voittaisi päivän ottelun.
Suomella oli takanaan yksi tasapeli ja kaksi tappiota, 8 tehtyä ja 28 päästettyä maalia. Maaliero – 20. Norjan vastaavat luvut, kolme tappiota, 3 tehtyä ja 37 päästettyä maalia. Maaliero -34.
Tämän ottelun selkeä ennakkosuosikki oli Suomi. Kuten otsikossakin on jo mainittu, Suomi voitti Norjan selkein luvuin ja piti näin ennakkosuosikin asemansa.
Lopputuloksessa oli myös erityistä balsamia haavoille, kun Suomen miesjoukkue oli hävinnyt aiemmin tänään Norjalle päivän ottelussa 0-1.

Suomi otti ohjakset käsiinsä ottelun alusta alkaen. Reilu kolmen minuutin kohdalla Emma Hagbergin tykki lauloi, Pipsat johtoon 1-0. Norjalaisilla oli vaarallinen vastahyökkäys viiden minuutin kohdalla, onneksi lähilaukaus meni täpärästi ohi. Emmy Nyström vei Suomen 2- 0 johtoon hänelle tyypillisen läpiajonsa jälkitilanteesta, kun peliä oli pelattu kuutisen minuuttia. Kahdeksannella minuutilla Nyström piti norjalaispuolustajia pujottelukeppeinä ja taiteili luvuiksi 3-0. Norjalaiset eivät kuitenkaan vielä luovuttaneet vaan 15 minuutin pelin jälkeen Norjan Beate Eng Gokstad ampui 15 metristä vasempaan takanurkkaan. 3-1. Maalivahti Pihla Hakala ei ehkä ollut tilanteessa ajan tasalla. Heti perään Norjan puolustus kuitenkin torkahti, sivurajasta Pipsoilta oivaltava syöttö maalin eteen ja pallo vieri liruna maaliin eri kimmokkeista. Maalintekijäksi merkittiin Emmy Nyström, 4-1. Ensimmäisen puoliskon viimeisellä minuutilla Norja avitti Suomen maalisaldoa 5-1 omamaalinsa myötä.

Toista puoliaikaa pelattu vajaat kaksi minuuttia kun Helmi Viljamaa pääsi yksin läpi ja lirautti pallon maalivahdin jalkojen välistä maaliin. 6-1. Pipsojen kapteeni Charlotte Fagerström laukoi, viiden minuutin pelin jälkeen, otteluluvuiksi 7-1. Emma Hagberg pamautti mahtavasti liki puolesta kentästä Pipsojen illan viimeisen maalin, 8-1, norjalaisvahdin torkkuessa. Toista puoliaikaa oli vierähtänyt tällöin noin kahdeksan minuuttia. Loppu oli lähinnä muodollisuus, pelailua ilman suurta yritystä. Pipsat hallitsivat kuitenkin peliä suvereenisti.

Nyström hattutempullaan ja Hagberg kahdella maalillaan erottautuivat joukkueesta eniten mutta koko joukkue pelasi hienosti yhteen. Maalivahti Pihla Hakalan iltapuhde oli helpohko.

Norjalaisyleisön riemuksi puolitoistaminuuttia ennen ottelun päättymistä Norjan Solbakken Sigrid siisti ottelun loppunumeroiksi 8-2.
Ottelun tuomaroivat Georgiou (ENG)- Grendin (SWE)- Van Hymus (ENG) – TEK(suomalaistuomari)

Seuraavaksi Suomi pelaa torstaina 13.12. klo 17:30 sijoista 9-10 kohtaamalla Ranskan.

X