EM-Futsal 6.-14.12.2018 Tampere – Tiedote 13.12. / Miehet

MAMBOILLE 1-4 (0-1) TAPPIO SVEITSILLE VIIMEISESSÄ OTTELUSSAAN

Suomen miesjoukkue, Mambat, kohtasivat alemman sarjan viimeisessä ottelussaan Sveitsin kamppaillen sijoista 13 – 14. Tappion myötä Suomen lopulliseksi sijoitukseksi tuli 14. sija.

Mambojen maalivahti Victor Lindfors nostettiin karsinasta ensi kertaa maalille. Samoin Aleksi Salminen päästettiin kirmaisemaan kentälle.

Mambojen peli-ilme oli alkupotkun jälkeen hieman hermostunutta.  Sveitsin hienoista painostusta. Sveitsi menikin reilu kolmen minuutin kohdalla johtoon. Maalissa oli melkoisesti onnenkantamoista, jossa sattumalla oli suuri rooli. Kaikki maalit edelleenkin lasketaan joten 0-1. Tämän jälkeen Mambojen peli alkoi parantua ja ottelun hallinta oli molemmin puolista. Pelitilanteet kariutuivat puolin toisin yli tai ohilaukauksiin. Syöttöpeli oli molemmilta joukkueilta melko takkuilevaa, sekavaa peliä.

Minuutti ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä Suomella oli miljoonan euron paikka tasoittaa maalin edestä vaan useista yrityksistä huolimatta pallo jäi sveitsiläismaalivahdin haaviin. Sveitsiläiset ehtivät vielä luoda itsekin loistavan maalitilanteen vaan pallo vieri nippa nappa ohi.

Toisen puoliajan toisella minuutilla alppimaan lehmänkellot kilisivät yleisöön asti (vaikka suurin osa yleisöstä olikin kuuroja), kun löysä liru löysi Lindforsin taakse, pelitilanteeksi muodostui 0-2.
Sveitsiläiset ovat ilmeisesti tauon aikana syöneet Milka-suklaata kiitettävästi, kun peli oli jo 0-3, kun vain vajaat neljä minuuttia oli pelattu toista puoliaikaa. Itse maali oli hieno kulmapotku-sommitelma vastustajilta.

Rasmus Rauralalla avopaikka viiden minuutin kohdalla, vaan maalivahti veti pidemmän korren tälläkin kertaa. Tasaista peliä. Kuitenkin lehmänkellot soivat edelleen, taululle 0-4 luvut 11 minuutin kohdalla reboundista. Erityisen huomioitavaa oli, että vastustajan kaikki maalit syntyivät erikoistilanteista.

Mambojen kuparinen ei näyttänyt menevän millään rikki. Kasper Åhmaninkin mainio laukaus kolahti tietysti tolppaan, kun seitsemän minuuttia oli jäljellä.
Suomi vaihtoi ykkösmaalivahtinsa Antti Kronqvistin lentäväksi pelaajaksi peliaikaa ollessa jäljellä viisi minuuttia.  Onneksi saatiin nolla rikottua, sillä Jimmy Raniselle pedattiin loistopaikka maalin eteen, jolta varma sijoitus verkon perukoille. Vihdoin siis Suomelle kavennusmaali 1-4 kun kolme minuuttia oli enää jäljellä loppuvihellykseen. Lisämaaleja ei enää tullut.
Mamboista ei tällä kertaa erottautunut erikseen nimettäviä pelaajia. Jos jokin nimi tulisi mainita, oli hieno nähdä Aleksi Salmisen ensi esiintyminen turnauksessa ja hän suoriutuikin hienosti tehtävästään.
Tuomarinelikkona olivat: Kliner (CZE) – Collen (SWE) – Vreugdenhil (NOR) – Georgiou (ENG)

 

X