EM-Futsal 6.-14.12.2018 Tampere – Tiedote 9.12./Miehet

ITALIA VOITTI SUOMEN PUHTAASTI 4-0 (2-0)

Ennen ottelua asetelma oli seuraava: Mamboilla oli alla makea Tšekki-voitto eilisillan pelissä. Voitto vaati kuitenkin hintansa – Jimmy Raninen oli pelikiellossa varoitustilinsä täyttyessä ja kapteeni Eetu Keski-Levijoki loukkaantuneiden kirjoissa toistaiseksi. Ottelun voittaja taistelisi mitaleista pudotuspeleissä ja häviäjä pelaa alemmista sijoitusotteluista.

Italia siirtyi jo ensi minuutin pelin jälkeen johtoon keskeltä, rangaistusalueen tuntumasta, upean volleyn myötä – vasempaan ylänurkkaan. Neljännen minuutin kohdalla Italia iski toisen maalinsa. Tällä kertaa liki tyhjiin takakulmasta, kun Suomen maalivahti oli pelattu ulos tilanteesta. Maali oli niin ikään volley-tyyppinen. Tilanne 2-0. Upeita maaleja molemmat. Lisämaaleja ei ensimmäisellä puoliskolla nähty.

Ottelun alut ovat jostain syystä olleet aika ajoin suomalaisille suuri peikko niin Mamboilla kuin Pipsoillakin.

Ottelun toisella puoliskolla, kun seitsemän minuuttia oli peliaikaa jäljellä, Eetu Keski-Levijoki teki ihmepaluun tullessaan loukkaantuneenakin kentälle. Samalla Suomi otti käyttöönsä “lentävän maalivahdin” (William Skarbö). Suomi ei päässyt kunnolla saamaan painetta vastustajan päähän ja Italia rokotti vastahyökkäyksellään luvuiksi 3-0. Peliä oli tuolloin jäljellä kolmisen minuuttia.

Ottelun päätösluvut 4- 0 tehtiin tyhjään maaliin lentävän maalivahdin ollessa kentällä.

Italian puolustus oli tiivis ja hyvin organisoitu. Mambat pelasivat lopputuloksesta huolimatta joukkueena melko hyvin vaikka tuloksettomuus vaivasikin. Muutamia vaarallisiakin laukauksia nähtiin, mm. Kasper Åhmanilta. Myös Iivari Hanhikoski esitti hyviä otteita varmuudellaan ja yritteliäisyydellään. Maalivahtipeli oli myös totutun varma Antti Kronqvistin osalta.

Ottelun tuomaroivat Van Hymus (ENG) – Georgiou (ENG) – Tschopp (SUI) – TEK (suomalaistuomari), jotka suoriutuivat tehtävästään hyvin.

X