EM-Futsal 6.-14.12.2018 Tampere – Tiedote 9.12./Naiset

SUOMEN FUTSAL NAISILLE ROIMA TAPPIO RUOTSIA VASTAAN

Suomi hävisi Ruotsille 1-8 (0-4).  Lopputulos tarkoittaa sitä, että naapurimaa jatkaa ylemmissä pudotuspeleissä ja Pipsat alemmissa sijoitusotteluissa.
Todettakoon että Pipsoilla oli alla loistavasti taisteltu tasapeli Ranskaa vastaan.
Ottelu alkoi Suomelta Puola-ottelun tavoin dramaattisesti.  Kun vajaat viisi minuuttia oli pelattu, Ruotsi oli ehtinyt rangaista Suomea jo kolmasti, eli luvuin 0-3. Tämän jälkeen peli hieman tasoittui mutta epäselväksi ei jäänyt ketkä ovat kentän kuningattaria – jo monarkianäkökulmastakin. Hallittua ja organisoitua peliä ruotsalaisilta joka tapauksessa alusta loppuun asti.
Välillä Pipsat pääsivät peliin mukaan kun vastustaja hellitti kaasua ja säästeli voimiaan tulevia koitoksia varten.

Suomen ainokainen syntyi toisen puoliajan viidennellä minuutilla, kun Emma Hagbergin kanuuna lauloi.  Teresa Tiainen jatkoi pelivälineen ruotsalaismaalivahdin kimmokkeesta maaliin.  Pelitilanteeksi muodostui tuolloin 1-4.  Kauan ei ehditty iloita kavennuksesta, sillä kahdeksan minuutin kohdalla rakkaat naapurimme rankaisivat tilanteeksi 1-5.

Lopussa ryöpsähti pahasti eli Ruotsi teki kaksi lisämaalia minuutissa. Jälkimmäinen näytti olevan Suomen oma maali, mutta sekin laskettiin tietysti vastustajan hyväksi.

Päätösluvuiksi muodostui 1-8, kun Ruotsi sai vielä rankkarinkin kaupan päälle. Peliä oli tuolloin jäljellä vielä pari minuuttia. Lisämaaleja ei enää nähty. Ruotsi pelasi hyvin organisoituneesti ja hallitusti.  Maalivahti Pihla Hakalalla oli urakkansa ja hän oli suurimmilta osin syytön tappiolukuihin.

 

X