Futsal-naiset MM-kisoihin

Liiton toimisto sai juhannuksen alla mieluisan uutisen. Suomen naisten futsalmaajoukkue on nostettu mukaan futsalin MM-kisoihin, jotka pelataan 9.-16.11.2019 Sveitsin Winterthurissa. Suomi oli rankingin 17. paras joukkue ja nousi kisoihin, kun ICSD päätti laajentaa naisten MM-kisat 16 maan turnaukseksi ja lisäksi rankingissa Suomen edellä ollut Ranska luopui kisapaikastaan. Paikkaa tarjottiin Suomelle ja liitto oli aiemmin etukäteen ilmaissut halukkuutensa osallistua MM-kisoihin.

– Tämä oli iloinen yllätys meille kaikille. Olimme jo budjetoineet liiton loppuvuoden kulut eri kohteisiin, mutta kun kerran saimme MM-paikan niin ilman muuta joukkue sinne lähetetään ja lasketaan kulurakenteemme uudestaan. Naisilla on nyt ainutlaatuinen mahdollisuus kisata maailman valioiden kanssa ja pelillinen taso tulee olemaan selvästi kovempi kuin EM-kisoissa. Odotan joukkueelta selvää kehitysaskelta. MM-paikka antaa varmasti lisäpotkua kesäharjoitteluun. Uskon, että tinkimättömän kesäharjoittelun myötä Suomi on yllätysvalmis joukkue Sveitsissä, naulaa liiton toiminnanjohtaja Eetu Keski-Levijoki ajatuksensa tulevasta.

MM-kisojen lohkoarvonnat suoritetaan perjantaina 28.6. klo 16 Suomen aikaa ja arvonnasta on suora lähetys osoitteessa https://futsal2019.com/live/.

X