Jenni Rytkönen – Mikkelistä maailmalle

Venäjän EM-ammunnassa debytoi kuurojen arvokisojen osalta täysin uusi tuttavuus, kun Jenni Rytkönen astuu Ignatovon ammuntahallin estradille. Kun lähtöön on pari päivää aikaa, otimme selvää Jennistä ja siitä, millä mielellä hän istahtaa Moskovan koneeseen.

”Olen Jenni Rytkönen, 39, Mikkelin Otavasta kotoisin. Perheeseeni kuuluu aviomies, kolme lasta ja sekalainen joukko eri eläimiä. Olen ammatiltani psykoterapeutti ja sosiaalityöntekijä. Toimin työssäni johtajana ja teen myös väitöskirjaa osaamisen kehittämisestä.  Ammunnan lisäksi harrastan liikuntaa monipuolisesti. Neulon ja luen säännöllisesti. Naismobilistina pidän erityisesti vanhoista autoista ja minulla on vuoden -67 museo Volvo.”

Jenni on aloittanut pistooliammuntaharrastuksen vuonna 2009 ja on kilpaillut miltei alusta asti SM-tasolla. Jennin tavoitteet kuurojen EM-kisoissa ovat maltilliset ja lähtee ensisijaisesti kartuttamaan kisakokemusta.

”Tavoitteena on saada kuurojen EM-kisoissa omaa tasoani vastaava hyvä suoritus joka lajissa ja tavoitella henkilökohtaisten kisatulosennätysten rikkomista. Minulle realistista on saada arvokkaita kisakokemuksia kuurojen ammuntakisoista yleistä kehittymistäni ajatellen.

Jenni ajautui kuurojen urheilun pariin sattuman kautta. ”Katsoin MM-hiihtoja. Sieltä pomppasin paraurheilun www-sivuille ja sieltä edelleen Suomen Kuurojen Urheiluliiton sivuille. Otin yhteyttä liiton toimistoon ja sitäpä ollaan nyt täällä. Sain oikein innostavan vastaanoton, kun kerroin omasta urheilutaustastani ja kuulotilanteestani.”

Kisojen alkuun on tosiaan aikaa muutama päivä. Miten valmistautumisesi on sujunut tähän mennessä?

”Olen noudattanut normaalia harjoitusohjelmaani, jonka valmentajani on laatinut minulle. Ammunnan osalta pitää tehostaa ampumista ja olen tässä herkistellyt kisojen alla hölläämällä tahtiani, jotta olisin skarppina itse kisoissa. Pito- ja kuivaharjoittelu on tärkeää varsinaisen ammunnan lisäksi. Peruskunto on pysynyt hyvällä tasolla lenkkeilemällä. Isoja kisoja varten olen tehnyt mentaaliharjoituksia, koska olen aiemmin jännittänyt kisoissa. Olen sittemmin saanut jännittämistäni aisoihin, toki pieni jännitys on aina paikallaan kisoissa. Tietenkin välineiden huoltoa on luvassa ennen matkaanlähtöä ja on tässä tiedossa myös reissu panoskauppaan.”

Kiitos haastattelusta Jenni ja tsemppiä Venäjälle!

X