Kiekkoleijonat poistuivat tyhjin käsin toisesta pelistä

Suomi kohtasi Kanadan sunnuntain iltapäiväpelissä. Kanada tiedettiin etukäteen vahvaksi ja hyvin luistelevaksi joukkueeksi, jolle ei parane antaa liikaa tilaa. Suomen pelisapluunana olikin lähteä siis puolustuksen kautta ja tiivistämällä keskustan pois.

Suomi pelasi hyvää jääkiekkoa ensimmäisessä erässä ja Kanadan jäähyillessä Suomelle tarjoutui runsaasti ylivoima-aikaa. Viimeistelyn ontuessa meikäläisten osalta, Kanada sen sijaan iski kahdesti Suomen nuottaan.

Toisessa erässä Suomen puolustussapluuna hajosi. Kanadalle siunaantui runsaasti maalipaikkoja ja peliä pelattiin pitkät tovit Suomen puolustusalueella. Vain maalilla pelanneen Robert Edlundin loistavat otteet saivat lukemat pysymään pieninä Suomen kannalta. Kolmannessa erässä Suomen pelaajat kuluttivat ahkerasti jäähypenkkiä ja Kanada pääsi kaunistelemaan ylivoimilla päätöslukemiksi 5-1.

Suomen parhaita olivat tänään urotyön tehnyt Robert Edlund, joka torjui minkä pystyi. Juho Leinonen ja Aleksi Ahola erottuivat eduksi hyvällä ja aktiivisella luistelullaan.

Kanada – Suomi 5-1 (2-1, 1-0, 2-0)

Suomen maalin teki Janne Nyberg.

Seuraavaksi Suomi kohtaa Venäjän keskiviikkona 18.12. klo 15 paikallista aikaa (Suomessa klo 16).

X