Kiekkoleijonille kolmas tappio putkeen

Suomi kohtasi tänään Venäjän alkusarjan kolmannessa pelissään. Ennen ottelun alkua Suomi oli pakotettu tekemään muutaman kokoonpanomuutoksen sairastelujen ja loukkaantumisten vuoksi. Robert Edlund jatkoi kolmatta peliä putkeen maalilla.

Yllättävää kyllä, Suomi tuli peliin kovin hengettömästi ja Venäjälle annettiin runsaasti tilaa, kun sinivalkoiset eivät pelanneet yhtenäisesti ja toteuttaneet pelisapluunaa. Venäjä iski ennen ensimmäisen erän puoliväliä kaksi nopeaa maalia, jotka saivat suomalaiset raiteiltaan. Alivoimallakin venäläisillä oli muutama paikanpoikanen.

Toiseen erään odotettiin Suomen ryhdistäytymistä, mutta tilanne oli muuttumaton. Venäjälle annettiin tilaa ja aikaa. Itänaapurimme eivät paljon kyselleet paikan saadessaan ja iskivät kiekon armotta Edlundin taakse. Christer Fagerström toi avausmaalillaan pientä toivoa suomalaisleiriin, mutta liekki sammui nopeasti, kun Venäjä kuittasi pian tilanteeksi 1-5. Samassa tilanteessa Suomen valmennusjohto lähetti Pauli Kitulan maalille.

Kolmas erä oli pelailua puolin toisin ja siinä Venäjä iski kiekon kertaalleen Kitulan ohi rangaistuslaukauksella sinetöiden pelin lukemiksi 1-6.

Suomen valmentaja Teemu Taruvuori: ”Joukkueeni ei ollut lainkaan valmis peliin. Sovittuja asioita ei noudatettu pelikentällä ja tulos oli nähtävissä. Kannan vastuuni tästä tuloksesta päävalmentajana. Huomenna on uusi peli ja toivon, että pelaajamme ovat heti valmiita pelin alusta lähtien.”

Suomi kohtaa Kazakstanin huomenna torstaina 19.12. ja voittaja jatkaa matkaansa lauantain pronssiotteluun Venäjää vastaan.

Suomi – Venäjä 1-6 (0-2, 1-3, 0-1)

Suomen maalin teki Christer Fagerström.

Suomen parhaana valittiin Aleksi Ahola.

X