Sara-Elise Ruokonen suunnistuksen sprintin Maailmanmestariksi

Kuurojen suunnistuksen Maailman Mestaruuskilpailut käynnistyivät tänään sprinteillä Ruotsissa Tukholmassa. Sara-Elise Ruokonen avasi kisojen mitalitilin Suomelle voittamalla heti kärkeen MM-kultaa!

Ruotsin MM-kilpailut alkoivat tänään henkilökohtaisilla sprinttimatkoilla, suomalaisille tutun Globen areenan (nykyisin Avicii-arena) kupeesta, jossa Sara-Elise taisteli itsensä hienosti maailmanmestariksi.

-Sara-Eliselle oli arvottu lähtöaika aivan lähtölistan loppupäästä kovimpien kilpakumppaneiden edestä. Heti maaliintulon jälkeen tiedettiin siis, että sijoitus tulee olemaan hyvä, mutta voittoa jouduttiin jännittämään aivan loppuun saakka. Kilpailun toiseksi viimeinen lähtijä oli väliajoissa hetkittäin jopa Sara-Elisen edellä, mutta hyvällä loppuvedolla Sara-Elise sai lopulta aikaan selvän eron toiseksi tulleeseen ukrainalaiseen, kertoo valmentaja-Niko.

Kovassa kunnossa oleva urheilijamme voitti jo viime viikolla Euroopan Mestaruuden kuurojen yleisurheilun EM-kisoissa Puolassa 5000 metrin juoksussa.

-Tavoitteena oli mitali kun viime kerralla Liettuassa tuli 5. sija Muutama virhe tuli, mutta voitto onnistui kuitenkin ja nyt olen iloinen. Rata oli juoksupainotteinen, mutta oli tärkeää osata rauhoittaa oikeissa paikoissa. Huomenna jatketaan sitten sprinttiviestillä, voittaja kertoo kisan jälkeen.

-Ennakolta oli tiedossa, että maasto sopii Sara-Eliselle kun suunnistus ei ole kovin teknistä suunnistusta. Ratamestari oli kuitenkin saanut muutamilla lisä aidoilla aikaan oikein haastavat radat ja suunnistajat joutuivat oikeasti pohtimaan reitinvalintojaan. Sara-Elise toteutti ne kuitenkin paremmin kuin muut ja palkinnoksi siitä tuli maailman mestaruus, tälle kaudelle suunnistusjaoston valmentajana aloittanut Niko iloitsee.

Muillakin maajoukkueessa sujui hienosti jo avausmatkalla. Lina Karlsson sijoittui hienosti kuudenneksi,  vain yhden sekunnin erolla viidenteen sijaan.

-Joukkueen panos Sara-Elisen takana oli myös vahvaa. Lina ei jäänyt kauas palkintosijoista, ja muilla suoritukset kariutuivat yksittäisiin isompiin virheisiin. Niistä on otettu opit talteen ja ylimääräisestä jännityksestä on nyt päästy yli, joten seuraaviin kisoihin lähdetään nälkäisinä, kertoo Niko koko joukkueen osalta.

Huomenna, torstaina, kilpailut jatkuvat parisprinttiviestillä. Suomi lähtee taistelemaan kaksikolla Juuso Toivonen ja Sara-Elise Ruokonen.

-Kilpailut käydään samasta kilpailukeskuksesta, mutta maasto muuttuu huomattavasti fyysisemmäksi ja sehän ei meidän parivaljakkoa haittaa. Tämän päivän tulosten perusteella Suomi, Ukraina ja Liettua erottuvat hieman muista, joten on jännittävää nähdä millainen kisa saadaan aikaan, valmentaja analysoi.