Liikunta- ja urheiluaktiivista syksyä!

Nyt on jälleen se aika vuodesta. Syksy on siis tullut. Lomat on useimmilta pidetty ja palattu arkeen.

Syksy on meille monille uusien päätöksien ja ryhdistäytymisen aikaa.  Aivan kuin yleensä vuodenvaihteen jälkeen.  Olemme ehkä tehneet henkilökohtaisia päätöksiä liittyen liikunta-aktiivisuutemme lisäämiseen, painonhallintaan, elämäntapojemme muuttamiseksi terveellisemmäksi.

Liitto on pyrkinyt ja pyrkii edelleen voimakkaasti tukemaan näitä edellä mainittuja asioita järjestämällä kuluvan syksyn aikana viittomakielisille ja muille kuulovammaisille erilaisia liikuntatapahtumia kuten kuntoiluviikonloppuleiri naisille sekä kunto- ja terveysleirit senioreille. Nuorille ja lapsille on järjestetty ja järjestetään myös omat liikuntaleirinsä viittomakielisiä maahanmuuttajia unohtamatta.

Henkilökohtaiset päätökset terveysliikunnan ja painonhallinnan suhteen ovat kuitenkin avainasemassa.  Tärkeintä on siis se, miten jokainen ihminen toteuttaa edellä mainitut tavoitteensa nimenomaan omassa arjessaan. Liiton järjestämät yhteiset tapahtumat siis joko tukevat tai antavat kimmokkeen asialle.

Syksyn aikana liitto järjestää jäsenseuroilleen yhteistyöpäivät luonnon helmassa, Nuuksiossa, yhdessä liiton hallinnon ja hallituksen kanssa.
Huippu-urheilijoille ja huippu-urheilutoiminnasta kiinnostuville nuorille, sekä heidän vanhemmilleen, järjestetään yhteistyöseminaari, jossa pohditaan keinoja kehittää ja tukea nuorten urheilijoiden valmennustoimintaa.

Huippu-urheilutoiminnan osalta liittomme urheilijat osallistuvat tätä kirjoittaessa Nuorten EM-yleisurheilukilpailuihin (Karlsruhe) sekä myöhemmin syksyllä MM-ammuntaan (Kazan). Miesten ja naisten Futsal-joukkueet osallistuvat Pohjois- ja Baltian maiden mestaruuskilpailuihin (Riika).  Lisäksi syksyn aikana järjestetään eri lajien valmennusleirejä huippu-urheilun toimialalla.
SKUL pyrkii jatkossakin tarjoamaan mahdollisimman laaja-alaisesti urheilu- ja liikuntapalveluja liiton taloudellisten ja muiden mahdollisuuksiensa mukaisesti.

Sitten edellisen lehden ilmestyttyä, kuluvan vuoden toukokuussa, on järjestetty urheiluleirejä, osallistuttu eri arvokisoihin, edustettu EDSO:n kongressissa, tutustuttu Samsunin Deaflympics-järjestelyihin, järjestetty ensimmäiset Frisbeegolfin SM-kisat. Kesän alussa Valpas järjesti kv. Koripalloilun Veteraani-turnauksen Turussa. Näistä tapahtumista enemmän lehden sisäsivuilla.

 

Toimeliain syysterveisin,

Juha-Matti Aaltonen
toiminnanjohtaja

 

X