Skul:n toiminnassa tapahtuu

Kuluvan vuoden ja ensi vuoden toimintaa tarkastellessa voimme todeta ilahduttavasti liiton toiminnan monipuolisuuden. Lisäksi huippu-urheilutoiminnassakin on tullut menestystä ja uusia lahjakkaita nuoria urheilijoita.

Arvokisojen osalta menestykselliset avoimet EM-lumilautailut pidettiin Rukalla 29.3 – 3.4. Suomi voitti kisoissa kaksi kultamitalia Mikko Kotilan lumikourun ja Cecilia Hanhikosken suurpujottelun myötä.  SKUL sai osallistujamailta runsaasti kiitosta kisajärjestelyjen onnistumisesta.  Kisoihin osallistui 10 maata.
Opetus- ja kulttuuriministeriö muisti liittoa myös kisojen jälkeen myöntämällä kisajärjestelyjen kustannuksiin 25 000 euroa.  Näin ollen kisakustannuksista ei koitunut taloudellistakaan rasitetta liiton toimintavuodelle.

Pohjois- ja Baltian maiden urheilufestivaalit pidettiin kolmannen kerran Ahvenanmaalla 2.-6.7. Tapahtumaan osallistui urheiluseuroja kuudesta eri maasta ja osallistujia oli n. 150. Festivaalien yhteydessä järjestettiin myös NBDSF:n 100 vuotisjuhlat, joihin osallistui satakunta juhlavierasta.

14.–18.11. SKUL järjestää Futsalin Pohjois- ja Baltian maiden mestaruuskilpailut Vantaalla, Tikkurilassa.  Kisoihin on ilmoittautunut yhdeksän joukkuetta viidestä maasta. Miesten sarjaan on ilmoittautunut isäntämaan lisäksi Ruotsi, Norja, Tanska ja Latvia, naisten sarjaan Suomen lisäksi Ruotsi, Norja ja Tanska. Kaikkiaan on tulossa n. 140 osallistujaa. Kyseessä on siis huomattava tapahtuma niin järjestyksellisesti kuin itse kilpailullisestikin.

Suomi vastaa myös toisten jääkiekkoilun MM-kisojen järjestelyistä. Kisat pidetään 30.3.–6.4.2013 niin ikään Vantaalla, Tikkurilassa. MM-kultaa puolustava Suomi saa kisoissa vastaansa Ruotsin, Kanadan, USAn ja Venäjän.
Edelleen tullaan järjestämään myös avoimet EM-golfkisat, jotka pidettäneen 2013 elokuussa. Paikka ei ole vielä varmistunut. Kisat toteutetaan yhteistyössä Suomen Golfliiton kanssa.

Edellä mainittujen arvokisojen järjestelytehtävien lisäksi liiton muu perustoiminta on pysynyt ennallaan. On järjestetty eri lajien SM-kisoja, nuorten laskettelu- ja urheiluleirejä, osallistuttu menestyksellisesti mm. yleisurheilun MM-kisoihin, joissa Valeria Borovskaya saalisti pronssimitalin Sekä Kööpenhaminassa pidettyihin PBM-keilailukisoihin, joissa Suomen keilailumaajoukkue saalisti 12 mitalia.  

Kuluvana vuonna järjestetään myös merkittävä yhteistyöseminaari 12.–14.10 Käsnäsissä, Turun saaristossa, liiton jäsenseurojen, lajijaostojen hallituksen sekä työntekijöiden välillä.

Senioritoiminta on saanut tuulta alleen kiitettävästi. Tänä vuonna järjestetään kaikkiaan neljä seniorileiriä. Leirien suosio on entisestään lisääntynyt.
Kuluvan vuoden viimeiselle leirille Siuntion kylpylässä 5.-8.11. on vielä tilaa.!

Ilahduttavaa on ollut todeta uusien lahjakkaiden urheilijoiden esiinmarssi.  Suomen ennätyksiä on rikottu viisi kertaa eri lajeissa: Naisten ja A-tyttöjen korkeushyppy sekä 100m aitajuoksu/Valeria Borovskaya, C- tyttöjen 800m/Lycke Karlsson ja 2000m/Lina Karlsson. Lisäksi kuulevien C-tyttöjen kävelyn SM-kilpailuissa on näiden nuoren myötä tullut menestystä Karlssonien voittaessa hopeaa ja pronssia.  Heidän taustoihin palataan tarkemmin seuraavassa lehtinumerossa.

Liikunnallista ja toiminnallista syksyä Teille kaikille!

Juha-Matti Aaltonen
toiminnanjohtaja

X