SKUL:n toimintanäkymät 2012

Hyvää, jo tovin alkanutta vuotta 2012 Teille, arvoisat lukijat.

SKUL:n toiminnalliset ja taloudelliset näkymät näyttäisivät, näin vuoden alussa saamiemme tietojen ja taloudellisten päätöksien perusteella, positiivisilta ja rohkaisevilta. Toivotaan hyvin alkaneen vuoden kestävän koko toimintavuoden loppuun saakka!

Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) on myöntänyt liitolle 345 000 euron toiminta-avustuksen kuluvan vuoden toimintaan. Kasvua viime vuoteen verrattuna  saatiin 25 000 euroa. Korotusta voidaan pitää merkittävänä näinä taloudellisesti vaikeina aikoina.  Toiminta-avustuksen korottamista voidaan pitää myös OKM:n luottamuksen osoituksena liiton toimintaa ja sen laatua kohtaan.  Ministeriön mielestä SKUL siis täyttää ne toiminnalliset kriteerit jotka OKM katsoo tarkoituksenmukaisiksi.

Muitakin avustuksia myönnettiin.  Pohjois- ja Baltian maiden Urheilufestivaalien ja järjestön 100-v. juhlien järjestämiseen myönnettiin 20 000 euroa.  Euroopan Kuurojen Urheilujärjestön (EDSO) sihteeristölle myönnettiin 40 000 euron määräraha. Korotusta viime vuoteen saatiin 8 000 euroa.

Odotellaan vielä päätöksiä lumilautailun EM- kisojen järjestelykustannuksiin, senioriprojektille ja urheiluseurojen kehittämisprojektille. Erityisen toivottavaa on saada rahoitus hyvin käynnistyneelle  ja suositulle senioriprojektillemme, josta lisätietoa enemmän lehden sisäsivuilla.

Edellä mainitut määrärahat siis turvaavat  poikkeuksellisen vilkkaan toimintavuoden. Liiton vuoden 2011 toimintahan alkoi negatiivisissa merkeissä jo alkuvuodesta, Slovakian  Deaflympics-kisojen peruuntumisen  myötä. Toimintaa jouduttiin myös supistamaan eri osa-alueilla kuten edellisissä lehdissämme on mainittu.

Tämä lehtinumero sisältää tavallista laajemman katsauksen viime vuoden toimintaamme.  Toimintakertomuksesta on otettu sopivaksi katsomamme otteet luettavaksenne tässä lehdessä.

Tarkkaavainen lukijamme voi todeta myös totuttua laajemman ” hallituksen pöytäkirjasta – poimittua ” artikkelin. Uskomme sen kiinnostavan Teitä tutustuessanne liiton hallituksen toimintaan tarkemmin.

Kuluvana vuonna Suomi järjestää  avoimet Lumilautailun EM-kilpailut Rukalla 29.3-1.4.2012 , NBDSF-urheilufestivaalit Ahvenanmaalla 1.-6.7.2012 ja Futsalin NBDSF-turnauksen  Tikkurilassa 11.-14.11.

Edelleen edustusurheilijamme osallistuvat moniin muihin arvokisoihin kuten yleisurheilun halli –EM Viroon , Nuorten yleisurheilun MM-kilpailuihin Puolaan,  MM-yleisurheiluihin Torontoon, MM- golfiin, Japaniin, NBDSF-keilailuihin Tanskaan, Beachvolleyn MM-kilpailuihin Turkkiin… Toimintavuonna tullaan järjestämään myös seniorileirejä, nuorten leirejä, koulujen kotirataottelut,  seurojen ja lajijaostojen  yhteistyöseminaari, 5-6 hallituksen kokousta, perehdytyspäivät hallituksen jäsenille ja työntekijöille, osallistutaan eri seminaareihin, liiton eri jaostot järjestävät kokouksiaan, kansallinen urheilutoiminta  kuten SM-arvokisoja pidetään eri lajeissa.

Tiedotustoimintaan, kuten liiton www-sivujen ja tämän urheilulehden laadun parantamiseen tullaan kiinnittämään myös erityistä huomiota. Toivottavasti se on jo nähtävissä!

Toimintavuosi 2012 näyttää siis alkaneen positiivisesti. Toivottavasti Te lukijat omalta osaltanne jatkatte hyvin alkanutta vuottanne liikunnallisissa  ja toiminnallisissa merkeissä itse kukin!

Juha-Matti Aaltonen
toiminnanjohtaja

X