Suomelle ensimmäinen voitto MM-kisoissa

Suomi kohtasi Thaimaan alemman loppusarjan sijojen 9-12 -loppupeleissä. Suomi ja Thaimaa arvottiin alunperin samaan lohkoon, mutta neljän maan poisjäännin vuoksi kaikki lohkot arvottiin uudestaan ja Thaimaa siirtyi toiseen lohkoon.

Suomi sai vapauttavan johtomaalin, kun maalilinko Emmy Nyström laittoi pallon verkon perukoille Emma Hagbergin syötöstä. Pian tämän jälkeen Nea Konttinen iski ensimmäisen maaottelumaalinsa siirtäen Suomen 0-2 johtoon. Erän puolenvälin jälkeen Suomen peli alkoi puuroutua ja Thaimaa pääsi peliin paremmin mukaan. Aikalisäkään ei auttanut, kun Thaimaa olikin vaivihkaa tasoittanut pelin. Thaimaan pelaajien vikkelyys aiheutti ajoittain ongelmia suomalaisille. Mutta onneksi pian tasoitusmaalin jälkeen Suomi pääsi jälleen kuskin paikalle, kun Nyström ampui iltapäivän toisen maalinsa ja tämän jälkeen thaimaalainen ohjasi Hagbergin vedon omaan maaliin. Lukemin 2-4 siirryttiin erätauolle.

Toinen erä oli tapahtumarikkaan ensimmäisen erän vastakohta. Ajoittaisia tilanteita oli kummallakin joukkueella, mutta lukemat pysyivät muuttumattomina digitaalisella. Erän loppupuolella yritteliään Hagbergin veto upposi ja tällä maalilla Suomi sinetöi ottelulukemiksi 2-5. Voitto merkitsi myös Suomen naisille kautta aikojen ensimmäistä voittoa MM-tasolla.

Suomen maalit:
Emmy Nyström x 2

Nea Konttinen

Emma Hagberg

Oma maali

Suomi jatkaa pelejään huomenna 15.11. klo 15.30 Suomen aikaa Irlantia vastaan sijoista 9-10.

X