Suomelle mollivoittoinen päivä curlingissa

Suomen curlingmiehet lähtivät maanantai-päivään loistavissa asemissa. Suomi oli pelannut turnauksessa saldolla 6-1 ennen tätä päivää. Päivän agendalla oli vastassa Kanada ja Venäjä. Kanada on pelannut kehnosti tässä turnauksessa, mutta joukkueen iskukyky tiedettiin hyvin.

Peli oli alusta asti vaikea Suomelle ja heittoihin ei saatu ryhtiä. Tasaisen alun jälkeen Kanada rykäisi 7-4 johtoon, mutta onneksi yhdeksännessä päässä Suomi sai kurottua etumatkan umpeen kolmen pisteen potilla. Kymmenessä päässä Kanada saalisti pisteen ja vei sillä pelin lukemin 8-7. Suomelle erittäin harmittava pisteiden menetys jatkopelejä ajatellen.

Illalla klo 19 paikallista aikaa Suomi sai vanhan tutun kumppanin radan toiselle puolelle, kun EM-mestari Venäjä asettui vastaan. Suomalaisten heittopeli ei ollut tänään kohdillaan vaan ailahtelevaisuus kuvasti joukkueen peliä. Samaan aikaan Venäjä nakutteli tehtaan takuulla pisteitä laariin. Suomi oli melkein koko ajan takaa-ajana, joka verotti osaltaan energiaa. Venäläiset heittivät hyvin ahtaisiin väleihin ja napsivat niillä pisteitä. Peli päättyi kesken 10. päässä, kun Suomi luovutti pelin tilanteen käydessä mahdottomaksi. Venäjälle 8-5 voitto pelistä.

Huomenna Suomi kohtaa alkusarjan viimeisissä peleissä Italian klo 9 ja Unkarin klo 19. Pelit ratkaisevat Suomen kohtalon jatkopelejä ajatellen. Kaksi voittoa on tilauksessa ja katsotaan sitten, milloin pelataan seuraavan kerran. Kiina ja Venäjä ovat karussa. Lohkon kolmos- ja nelospaikat ovat vielä saatavilla riippuen muiden pelien tuloksista.

X