Suomelle neljäs sija jääkiekossa

Suomi lähti pronssiotteluun hyvää virettä uhkuen, kun taskussa oli Kazakstan-voitto, jossa koko joukkueelle suotiin onnistumisia laajalla rintamalla. Venäjä oli päihittänyt Suomen alkusarjassa, mutta Suomi ei siinä pelissä esittänyt ihmeitä ja joukkueellemme tarjottiin nyt revanssia pronssiottelussa.

Venäjä iski avausmaalin vajaan minuutin kohdalla ja 13 minuutin kohdalla peli oli vaivihkaa 0-3 punaisille. Erä sujui selvästi venäläiskomennossa ja suomalaisille ei kovin montaa maalipaikkaa siunaantunut. Pahin mahdollinen alku pronssiotteluun joutua takaa-ajajaksi varhaisessa vaiheessa.

Toiseen erään odotettiin Suomen ryhdistäytymistä, mutta erään mahtui ainoastaan yksi maali ja Venäjälle. Suomella oli muutama hyvä maalintekopaikka toisessa erässä, mutta maalinteko oli tänään tervanjuontia.

Kolmannen erän puolivälin tietämillä Venäjä lisäsi etumatkan viiteen maaliin. Peli alkoi olla jo taputeltu kunnes Juho Leinonen puolustajan paikalta luikerteli taitavasti laidasta maalintekopaikkaan ja iski mustan Venäjän maaliin. Tästä Suomi sai latinkia ja sai aikaan muutamia paikkoja Venäjän maalille. Venäjä kuitenkin kontrolloi loppupeliä ja ottelu päättyi lukemiin 1-5.

Ottelun jälkeen Suomen päävalmentaja Teemu Taruvuori ilmoitti joukkueelle, että päättää valmennuksen Deaf Lionsissa. Suomen joukkue on mennyt pelillisesti eteenpäin Taruvuoren otettua ohjat käsiinsä edellisten olympialaisten jälkeen. Parhaimpana tuloksena on ollut MM-kisojen pronssi vuodelta 2017. Liitto haluaa kiittää Taruvuorta hyvästä ja uutterasta työstä kiekkoleijonien eteen.

Suomi – Venäjä 1-5 (0-3, 0-1, 1-1)

Suomen maalin teki Juho Leinonen

X