Suomelle tappio USA:aa vastaan avauspelissä

Deaf Lions kohtasi USA:n Deaflympics-avauspelissään. Aiemmin päivällä kisojen avauspelissä Kanada päihitti Venäjän lukemin 3-1.

Ottelu alkoi suomalaisittain mollivoittoisesti, kun kiekko oli 34 sekunnin pelin jälkeen jo Robert Edlundin selän takana. Ensimmäisen erän vanhenetessa Suomi sai paremmin otetta pelistä ja sai luotua kelvollisia paikkoja toiseen päätyyn. Tämä palkittiin, kun Janne Manner iski pelin tasoihin.

Toinen erä oli täysin amerikkalaisten ja Suomi joutui tiukasti puolustuskannalle. Jenkit iskivät kahdesti ennen ottelun puoliväliä Suomen rintama-alueen hajottua. Kolmanteen erään odotettiin Suomen nousua, mutta jenkit iskivät nopeasti kaksi osumaa päätöserän alkuun ja Suomelle tuli vuori kiivettäväksi. Yritteliäästi pelannut 16-vuotias Aleksi Ahola toi 2-5 kavennuksellaan toivonkipinää suomalaisleiriin. Suomalaisille tarjottiin ylivoima-aikaa, mutta USA iski alivoimalla ottelun päätöslukemiksi 2-6.

Suomen päävalmentaja Teemu Taruvuori: ”Olimme hyvin mukana pelissä ja pidimme pelisuunnitelmastamme kiinni. Meillä ei ollut useimmiten hätää jenkkien pyöriessä kulmissa. Muutama kohtalokas turha jäähy kostautui ja jouduimme takaa-ajaksi, joka söi eväitämme. Mutta näin pelissämme paljon myönteisiä asioita, joita otamme mukaan seuraavaan peliin.”

Robert Edlund oli Aleksi Aholan ohella Suomen parhaita tänään. Silmämääräisesti arvioituna Edlundille kertyi 50-60 torjuntaa ja A. Ahola piti jenkkejä välillä pilkkanaan hyvällä luistelullaan.

Suomi – USA 2-6 (1-1, 0-2, 1-3)

Suomen maalintekijät:

Janne Manner

Aleksi Ahola

X