Suurleiri järjestettiin onnistuneesti Rautavaaralla

Viikolla 32 Rautavaaralla sijaitsevaan nuorisokeskus Metsäkartanoon kokoontui joukko nuoria Suurleirin merkeissä. Nimensä mukaisesti Metsäkartano sijaitsi metsän keskellä, niemessä järvien ympäröimänä. Leiri oli laatuaan ensimmäinen, sillä vastaavaa yhteistyötä ei ole aikaisemmin tehty muiden kuuloalan järjestöjen kanssa.

Korona toi mutkia matkaan, mutta leiri saatiin toteutettua erityisjärjestelyin. Leiriporukka koostui 13-17 vuotiaista nuorista, ohjaajista, taustahenkilöistä ja tulkeista. Kielen ja kuulon kirjo oli laaja, mutta löysimme ajan mittaan yhteisen tavan kommunikoida.

Leiriviikkoon mahtui vaikka mitä – olihan Metsäkartanolla sen verran upeat puitteet! Ohjelmaan kuului mm. ryhmäytymisleikkejä, rastitehtäviä, ulkoilua, retkeilyä, askartelua, tiimityöskentelyä ja tietenkin urheilua. Leiriläiset saivat tutustua erilaisiin urheilulajeihin, kuten suppailuun, melontaan, sählyyn ja Pump Trackiin. Pump Track on rata, jota pitkin ajetaan polkupyörällä pumppaavaan liikkeen voimalla.

Edellämainittujen aktiviteettien lisäksi leiriläiset saivat vapaa-ajallaan saunoa, uida ja viettää aikaa toistensa seurassa. Leiriviikko huipentui leiriolympialaisiin ja tietenkin – leiridiscoon. Olympialaisissa leiriläisten kilpailuhenki tiivistyi, mutta kisailut käytiin hyvässä hengessä. Lieneekö joku leiriläisistä seuraava olympiaurheilija?

Nuorten antamien palautteiden perusteella leiri oli kokonaisuudessaan onnistunut. Meille kaikille jäi niistä päivistä käteen lukuisia upeita muistoja ja uusia ystäviä. Liitto kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, ohjaajia, tulkkeja ja ennen kaikkea leiriläisiä mahtavasta leiristä!

Huom. lisää kuvia leiristä löydät Instagramista ja Facebookista.

Avainsanat
X