Tapahtumarikas vuosi

Vuosi 2016 lähenee loppuaan ja on ollut tapahtumarikas, nyt on pienen yhteenvedon aika. Vuoden aikana on ollut liitossa paljon erilaisia tapahtumia kansallisella ja kansainvälisellä tasolla laidasta laitaan. Ilahduttavaa on ollut mitalien saaminen Suomeen yksilö- ja joukkueurheilussa. Tämä kertoo paljon sisukkaasta kansasta, voimme olla kaikki yhdessä ylpeitä urheilijoidemme mitaleista. Toki menestystä ei saada ilman verta, hikeä ja kyyneleitä unohtamatta urheilijoidemme taustajoukkoja.

Liittomme on ollut mukana järjestämässä erilaisia tapahtumia ja leirejä eri yhteistyökumppaneidemme kanssa, erityisesti Kuurojen Liiton nuorisotoiminnan kanssa. Olemme myös järjestäneet jälleen suosittuja seniorileirejä määrärahojemme turvin ja myös pitkästä aikaa naisten oman liikuntaleirin. Lajijaostot ovat jatkaneet omaa toimintaansa päämääränään lajien omat kansainväliset arvokisat.

Tuleva vuosi, 2017, tulee olemaan liitossamme hektistä aikaa erityisesti toimiston osalta kuten myös lajijaostoilla. Kalenterissa on kaksi isoa tapahtumaa; Deaf Lions suuntaa jääkiekon MM-kisoihin Pohjois-Amerikkaan huhtikuussa ja heinäkuussa järjestetään kesä-Deaflympics Turkin Samsunissa. Ennakkovalmistelut matka- ja majoitusvarauksineen vievät todella paljon aikaa urheilijoiden ja taustajoukkojen osalta. Toimistollemme on nostettava hattua!

Yhteenvetona voin todeta kuurojen urheilun olevan edelleen voimissaan, vaikkakin suurta massaa ei ole, mutta jokainen urheilijamme kantaa ylpeänä Suomen edustusasua ja pitää Suomen lippua korkealla. Myös urheiluseuramme tukevat urheilijoitamme mahdollisuuksiensa mukaan. Samaten on ollut ilahduttavaa havaita, että urheiluseuramme alkavat katsoa keskinäisiä yhteistyömahdollisuuksia – yhteistyö on voimaa.

Toivotan kaikille lukijoille liiton työntekijöiden, hallituksen, lajijaostojen ja urheiluseurojen puolesta antoisaa joulua ja ratkiriemukasta uutta vuotta 2017.

 

Nähdään ensi vuonna!

X