Voitto ja kunnia-kirjan julkistamistilaisuus 5.12. klo 13

Tervetuloa mukaan liiton satavuotishistoriikin julkistamistilaisuuteen lauantaina 5.12. klo 13 Rikhardinkadun kirjastossa.

Tilaisuudessa esitellään kirjan sisältöä, kuullaan kirjan prosessista tekijöiden osalta ja yleisölle varataan myös kysymysaikaa. Koronarajoitusten takia olemme rajoittaneet yleisömäärän 20 henkeen ja palvelemme first come, first serve-periaatteella. Tilaisuudesta lähetetään myös suora lähetys, joten julkistamistilaisuutta voi myös seurata kotisohvalta käsin.

Kirjat ovat ennakkomyynnissä, joten osta omasi jo nyt! Tilaukset sähköpostilla osoitteeseen sporttitalo@skul.org.

Sata vuotta rautaista sisua

Suomen Kuurojen Urheiluliiton kustantama ”Voitto ja kunnia” on läpileikkaus liiton värikkääseen historiaan. SKUL täytti 6.3.2020 100 vuotta. 430-svuinen kirja alkaa kuurojen urheiluseurojen synnystä 1900-luvun alkupuolella, käy vivahteikkaasti kansainvälisissä arvokisoissa, joissa suomalaiset ovat menestyneet hyvin kautta aikojen ja kirja päättyy Italian vuoden 2019 Deaflympicsiin, jossa suomalaiset kahmivat kolme olympiamitalia. Kirjan ehdottomina kohokohtina ovat suomalaishenkilö- ja kisatarinat eri arvokisoissa. Kirjassa on yli 500 kuvaa liiton urheiluvuosista.

Tarinat ja kuvat kertovat suurista ponnisteluista, lahjakkuudesta ja tahdonvoimasta. Kunnian ja mitalisäihkeen takaa paljastuu urheilun sydän: ihmisen ikuinen halu yltää korkeammalle, pidemmälle ja nopeammin. Kirja on kunnianosoitus urheilijoillemme, jotka ovat menneet läpi harmaan kiven.

Freelancer-toimittaja Salla Fagerström (s. 1980) kirjoitti esikoiskirjansa YK:n ihmisoikeuspalkitusta Liisa Kauppisesta vuonna 2019. Kuurojen historian tutkiminen on Fagerströmin intohimona ja tämä näkyy kirjassa hänen pieteettisenä paneutumisena erilaisiin tapahtumiin ja yksityiskohtiin.

X