LIIKUNTAKAVERI-HANKE

Liikuntakaveri-hankkeen esittely: 

 

Taustaa ja hankkeen kuvaus

SKUL ry on saanut pienen tuen Helsingin kaupungilta Liikuntakaveri-hankkeen pilotoimiseen kesän 2023 – kevään 2024 aikana. Yhteistyötä tullaan tekemään lajiliittojen ja helsinkiläisten urheiluseurojen kanssa, muiden kuuloalan järjestöjen, paikallisen kuurojen urheiluseuran ja muiden sidosryhmien kanssa. SKUL ry lisää tietoisuutta kuuron liikkujan kohtaamisessa, ja urheiluseurat ja liikuntapaikat avaavat tietoisesti ovensa lapsille ja nuorille monipuoliseen liikuntaan ja urheiluun tutustumiseen. 

Liikuntakavereiden on tarkoitus olla lasten ja nuorten tukena liikunnan ja urheilun kuulokynnyksen madalatamisessa ihan konkreettisesti liikuntakokeiluissa yhdessä käyden. Syksyllä 2023 on tarkoitus käynnistää liikuntakaveritoimintaa, ekalla tapaamisella liikuntakaverit ja nuoret tutustuvat toisiaan yhteisessä liikuntatapahtumassa ja sitten sopivat keskenään mitkä lajit nuoret haluavat käydä kokeilemassa ja sitten konkreettiseen tekemiseen eli kokeilemaan liikuntalajeja.

Osallistumme hankkeena myös mahdollisiin liikuntatapahtumiin. Yksi tapahtuma on jo tiedossa, se on olympiapäivä 16.9 Helsingin Olympiastadionilla!

Nuori / Kaipaatko sinä liikuntakaveria?

– Oletko sinä kuuro, huonokuuloinen, kuulovammainen tai sisäkorvaistutteen käyttäjä?

– Käytkö sinä Pitäjänmäen peruskoulussa vai jossain muualla helsinkiläisessä peruskoulussa? (Hanke on helsingin kaupungilta, toiminta pysyy Helsingissä/pääkaupunkiseudulla)

– Kaipaatko uutta liikuntaharrastusta? Mutta et tiedä mistä voi aloittaa ja mikä laji? Jos kokeilisit liikuntakaverin kanssa muutamia urheilulajeja?

– Meillä on uusi helsinkiläinen hanke, jonka nimi on liikuntakaveri. Liikuntakaverin idea on, nuoret voivat löytää liikuntaharrastuksia käymällä kokeilemassa eri lajeissa liikuntakaverin kanssa. Meidän tavoitteenamme on, että kuulovammaiset nuoret pääsevät kokeilemaan ja mahdollisesti löytämään uusia liikuntaharrastuksia matalalla kynnyksellä. Toiminnan jälkeen nuorten on tarkoitus itsenäistyä ja jatkaa liikuntaharrastuksien. 

 

Seurat / Ovatko nuoret liikuntakavereineen tervetulleita teidän seuraan?

– Ovatko nuoret liikuntakavereineen tervetulleita kokeilemaan lajia seurassanne?

– Ilmoittaudu seurasi yhteystiedot ja mahdolliset kokeiluajat

– Onko kuulovammaisen liikkujan parissa tekeminen tuttua? Jos ei, niin kannattaa tutustua meidän kohtaaminen kuulovammaiseen liikkujaan -opasta

 

Aikuiset / Haluatko sinä olla liikuntakaverina?

– Olisitko kiinnostunut olla liikuntakaverina uutta liikuntaharrastusta kaipaaville? 

– Haluatko antaa nuorille mahtavaa liikuntakokemusta?

– Meillä on yhden illan koulutus, jossa perehdytään liikuntakaverin tehtävään ja myös muiden liikuntakavereiden tapaaminen. 

– Ota yhteyttä, kun olet kiinnostunut!

– ps. tulkinopiskelijoilla (humak) on mahdollisesti saada opintopisteitä suoritettuaan tätä liikuntakaverin toimintaa

 

Huoltajat / Haluatko nuoren pääsevän tähän toimintaan?

-Liikuntakaverin toimintaan liittyvät tiedot löytyvät liikuntakaverin pääotsikon alta

– Haluatko nuoresi osallistuvan tähän toimintaan? Haluatko, että nuori löytää liikuntaharrastuksen? Ei kun ota yhteyttä meihin!

Kannattaa seurata @skulnuoret (https://www.instagram.com/skulnuoret/)  tiliä, sinne on tulossa paljon kivaa! 

Nelli-Sofia Tarvajärvi

Liikuntakoordinaattori

nelli-sofia.tarvajarvi@skul.org
+358 40 357 3965

  • Liiton liikuntatoiminta
  • Kaupunkiyhteistyö