GOLF

Tulevat tapahtumat

Ei tulevia tapahtumia

Taustaa

Kuurojen golf-toiminta alkoi vuonna 2003 ja on pyörinyt melkein kaksi vuosikymmentä aina tähän päivään asti. Tänä päivänä toiminta onkin noin 40-50 viittomakielisen golfaajan voimin muodostunut vankasti vuosittain järjestettävän kolmen perinteisen kilpailun ympärille.

Ensimmäisenä on golf-kauden avauskilpailu Deaf Open, joka yleensä järjestetään toukokuussa. Kilpailu on avoin kaikille viittomakielisille golfaajille ympäri Suomen. Tapana on se, että voittaja saa kunnian järjestää seuraavan vuoden avauskilpailun valitsemallaan golfkentällään. Seuraavaksi palloja lyödään Suomen mestaruudesta yleensä kesän lopussa.

Kuurojen urheiluseurat saavat vuorotellen järjestettäväkseen SM-golfin, jossa on kaksi pelattavaa sarjaa, lyöntipeli ja pistebogey. Osallistumisen ehtona on niin SM- kuin kansainvälisissä arvokisoissa vähintään 55-desibelin kuuloraja paremmalla korvalla. Kauden päätteeksi golf-jaosto järjestää Barber Cup-päätöskilpailun, johon on avauskilpailun tapaan tervetullut kaikki innokkaat golfaajat.

Myös kuurojen urheiluseurat Suomessa järjestävät jäsentenvälisiä kilpailuja. Helsingin kuurojen urheiluseura Hero järjestää vuosittain neljän kierroksen Hero Cup. Turussa vastaavasti Valpas Cup.

Kotimaisten kilpailujen lisäksi kansainvälisiä kilpailuja ovat EM-golf, MM-golf ja kuurojen kesäolympialaiset Deaflympics. Näihin kisoihin on erilaisia tasoitusrajoja ja liiton hallitus omalla päätöksellään lähettää tietyn määrän golfaajia.

Lisäksi jaosto pyrkii myös järjestämään erilaisia golfleirejä vuosittain esimerkiksi maajoukkueelle ja harrastajille. Leireillä voidaan järjestää myös green card-kursseja aloitteleville golfaajille.

Jos olet kiinnostunut tulla mukaan jaoston toimintaan, pelaamaan, oppimaan lajia, ota rohkeasti yhteyttä meihin. Jaosto toivoo lajiin erityisesti lisää naisgolfaajia ja miksei kaikkia golfaajia. Yhteystiedot löytyvät tällä sivulla. Urheiluseuroihin voi ottaa myös yhteyttä. Seurojen yhteystiedot löytyvät myös täältä liiton sivuilta.

Arvokisat

Tulossa

Yhteystiedot

Jaoston vetäjät: David Barber, Janne Kankkonen ja Lauri Virtanen

golf@skul.org

Uutiset

Golf

Golfin Suomen mestarit vuosimallia 2021

Kuurojen SM-golf 2021 pidettiin Kauhajoen Päntäneellä 28.-29.8.2021. Tiukan kamppailun jälkeen lyöntipelin uudeksi mestariksi nousi Heron Tedi Herlin. Toiseksi tuli 13-kertainen mestari Heron David Barber ja

Lue lisää »
Golf

SM-golf 2021 kilpailukutsu

SM-golf 2021 pidetään 27.-29.8.2021 Kauhajoen Päntäneellä Botnia Golfin kentällä. Ilmoittautumiset 22.8.2021 mennessä sähköpostilla erkki.lehtola@botniagolf.fi. Botnia Golf on Kauhajoella, Etelä-Pohjanmaalla sijaitseva mielenkiintoinen golfkenttä, jossa väylät kiertelevät

Lue lisää »
Golf

Kilpailukutsu SM-golfiin 27.-29.8.

Vaasan Wellas järjestää golfin SM-kisat Kauhajoen Botnia Golfissa 27.-29.8.  -Viikonlopun ohjelma:Pe 27.8.: tutustumiskierros, rangeLa 28.8.: 1. kisapäiväSu 29.8.: 2. kisapäivä & palkintojenjako -Pelaajilla on majoitusmahdollisuus

Lue lisää »