SUUNNISTUS

Taustaa

Suunnistus on luontoliikuntalaji, jossa kuljetaan maastossa tavoitteena löytää karttaan merkityt rastit oikeassa järjestyksessä mahdollisimman nopeasti. Maastot voivat vaihdella metsän, rakennetun puiston ja taajaman välillä. Suunnistamisen apuna käytetään kartan lisäksi usein kompassia. Suunnistus sopii kaikenikäisille ja sarjoja löytyy niin kilpailijoille kuin aloittelijoillekin.

Kuurojen suunnistuksella on melko pitkä historia Suomessa. Kuurojen suunnistustoiminta alkoi Suomessa 1940-luvun lopulla, joten toimintaa on nyt jatkunut yli 80 vuotta. Viime vuosina lajin harrastajamäärä on selvästi herännyt uuteen kukoistukseen. Kansainvälisellä
tasolla kuurojen suunnistuksen kilpailutoiminta koostuu Pohjoismaiden ja Baltian maiden mestaruus-, euroopanmestaruus- ja maailmanmestaruuskilpailuista sekä olympialaisista. Usein näiden arvokilpailujen yhteydessä järjestetään veteraaneille omat tapahtumat, esim. avoimet tai cupin tasoiset kilpailut. Lisäksi kuurot käyvät kuulevien suunnistusseurojen järjestämissä harjoituksissa (esim. iltarasteilla) ja kansallisissa kilpailuissa.

Kiinnostuitko tai tykkäätkö jo suunnistuksesta? Sinulla on tilaisuus tulla kuurojen suunnistustoimintaan mukaan ja mahdollisesti myös kilpailla kansainvälisellä tasolla! Toimintaamme ovat tervetulleita kaikki urheilijat, joiden kuulonalenema on yli 55 dB paremmassa korvassa.

Ota rohkeasti meihin yhteyttä ja tule mukaan löytämään rasteja!

Valintakriteerit

Kuurojen MM-suunnistuskilpailut 29.8.-5.9.2023 – Tukholma, Ruotsi

  • Vuoden 2022 sekä vuoden 2023 alkuvuodesta käytyjen kilpailujen näytöt
  • Osallistuminen vähintään 10 kertaa erilaisiin suunnistuskilpailuihin kotimaassa ja / tai ulkomailla (1.1.-28.7.2023) 
  • Osallistuminen SKUL:n järjestämille suunnistusleireille
  • Osallistuminen 2 karsintakilpailuun (ajankohta ja paikka ilmoitetaan erikseen)
  • Henkilökohtainen harjoittelu (laatu ja määrä)

Viimeinen vahvistuspäivä 29.7.2023

Tulevat tapahtumat

Yhteystiedot

Jaoston vetäjä: Ulrika Lukasczyk
Veteraanitoiminnan yhteyshenkilö: Esa Toom

suunnistus@skul.org

NBDSF SUUNNISTUS/ORIENTEERING 2022