CURLING

Taustaa

Curling on jäällä pelattava joukkuepeli. Urheilumuoto on alkujaan lähtöisin Skotlannista, mutta nykyään Kanada on yli miljoonalla pelaajallaan maailman johtava curlingmaa. Curlingista tuli virallinen olympialaji vuonna 1998 Naganon talviolympialaisissa.

Curlingia pelataan useimmiten hallissa tekojäällä. Jään pinta muodostuu ruiskutetuista vesipisaroista, jotka jäätyessään ovat muodostaneet säännöllisen nyppyläpinnan. Nyppyläpintaa kutsutaan pebliksi. Sen ansiosta kivet liukuvat paremmin ja kiertävät tasaisemmin.

Kuurojen maajoukkueessa on useita miespelaajia ja 2 naispelaajaa. Maajoukkueen leiritykset pyritään pitämään kerran kuukaudessa joko Lohjalla tai Hyvinkäällä. Suomessa on erilaisia curlingturnauksia läpi vuoden mm. Hyvinkään paikallissarjat, Itä-Suomen curlingsarja, Kangasniemen syysturnaus, Pieksämäen yöturnaus, Etelä-Suomen paricurlingsarja, SM-curlingkisat jne.

Kuurojen miesten maajoukkue (Gepardit) perustettiin vuonna 2004 Lahdessa ja nykyinen Deaf Curling Team (DCT) on osallistunut moniin EM-, MM- kisoihin ja Talvi-Deaflympicseihin. Vuonna 2021 saatiin paricurling- pari (Mixed Doubles), joka osallistui ensi kertaa EM-paricurlingkisoihin Puolassa ja sijoitus oli neljäs. 

Sekajoukkueiden SM-kisoissa (Mixed Team) on käyty 2022 ja seuraavat kisat pidetään Ahvenanmaalla huhtikuussa 2023, johon osallistuu kuurojen maajoukkueena 2 naista ja 2 miestä.

Tulevat tapahtumat

Yhteystiedot

Jaoston vetäjä: Jari Häkkinen

curling@skul.org