CURLING

Taustaa

Curling on jäällä pelattava joukkuepeli. Urheilumuoto on alkujaan lähtöisin Skotlannista, mutta nykyään Kanada on yli miljoonalla pelaajallaan maailman johtava curlingmaa. Curlingista tuli virallinen Deaflympicsin laji vuonna 2007 Salt Laken talvi-Deaflympicsissa.

Curlingia pelataan useimmiten hallissa tekojäällä. Jään pinta muodostuu ruiskutetuista vesipisaroista, jotka jäätyessään ovat muodostaneet säännöllisen nyppyläpinnan. Nyppyläpintaa kutsutaan pebliksi. Sen ansiosta kivet liukuvat paremmin ja kiertävät tasaisemmin.

Kuurojen maajoukkueessa on 7 miespelaajaa ja 1 naispelaaja. Maajoukkueen leiritykset pyritään pitämään 2 kertaa kuukaudessa joko Lohjalla tai Hyvinkäällä. Suomessa on erilaisia curlingturnauksia läpi vuoden mm. Hyvinkään paikallissarjat, Itä-Suomen curlingsarja, Kangasniemen syysturnaus, Pieksämäen yöturnaus, Etelä-Suomen paricurlingsarja, SM-curlingkisat jne.

Kuurojen miesten maajoukkue (Gepardit) perustettiin vuonna 2004 Lahdessa ja nykyinen Deaf Curling Team (DCT) on osallistunut moniin EM-, MM- kisoihin ja Talvi-Deaflympicseihin. Vuonna 2021 saatiin paricurling- pari (Mixed Doubles), joka osallistui ensi kertaa EM-paricurlingkisoihin Puolassa ja sijoitus oli neljäs. 


Bavarian Curling Cup-turnauksen Suomen joukkueen kokoonpano vasemmalta oikealle Timo Kannelvuo, Risto lehtinen, Niklas Heisvaara, Jari Häkkinen, Jyri Wainio, Veikko Parikka.
 
SKULin miesten curlingjoukkue oli mukana kansainvälisessä Bavarian Curlingin CUP-turnauksessa Füssenissä, Saksassa 🇩🇪 13-15.10.2023.
Mukanaan 6 maata 🇫🇮🇨🇭🇨🇿🇲🇨🇩🇪🇭🇺 8 miesten joukkuetta.
 
A-ryhmän pelitulokset:
Suomi-Unkari 3-8
Saksa1 – Suomi 3-9
Suomi – L/Puola 5-11
Jatkopelien tulokset:
Suomi- Saksa2 10-6
Suomi- W/Puola 10-8
 
Suomi sijoittui turnauksessa viidenneksi.
 
1.Unkari
2.L/Puola
3.Sveitsi
4.Tsekki
5. Suomi
6.W/Puola
7.Saksa2
8.Saksa1
 
A-ryhmän alkusarjan pelitulokset: 
 
 
Jatkopelien tulokset:
 
 
 

Tulevat tapahtumat

Yhteystiedot

Jaoston vetäjä: Jari Häkkinen

curling@skul.org