LIITTYMINEN

Liity meihin!

Liiton henkilöjäseneksi liittyminen 

Suomen Kuurojen Urheiluliiton henkilöjäseneksi voi liittyä halutessaan kuka vain, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen. Pääosin kannustamme liittymään paikalliseen urheiluseuraan paikallisten jäsenetujen vuoksi. Henkilöjäseneksi liiton alle voi liittyä, jos et koe kuuluvasi kuurojen urheiluseuran jäseneksi, mutta haluat olla mukana liiton toiminnassa, tai haluat olla kannattajajäsen. Jäseneksi voivat liittyä kaikki kuuloon tai kieleen katsomatta. 

Liittyminen henkilöjäseneksi vuodelle 2024 tapahtuu SuomiSportin kautta täältä

Henkilöjäsenyys maksaa 50 euroa vuosi ja jäsenyys maksetaan liittymisen yhteydessä.

Henkilöjäsenenä

 • Saat kuukausittain jäsenkirjeen sähköpostiin. 
 • Pääset osallistumaan liikunnallisen elämäntavan leireille alennetulla jäsenhinnalla.
 • Voit olla mukana liittokokouksissa, mutta sinulla ei ole äänioikeutta. Puhe- ja läsnäolo-oikeus on kaikilla jäsenillä.  
 • Voit edustaa kuurojen maajoukkueessa lajiasi ja kilpailla arvokilpailuissa. Maajoukkue-edustajan tulee siis olla joko kuurojen urheiluseuran jäsen tai henkilöjäsen.
 • Et voi osallistua Kuurojen SM-kisoihin, vaan tulee olla kuurojen urheiluseuran varsinainen jäsen.
 • Pääset henkilöjäsenenä olemaan myös toiminnan kannatusjäsen. 
 • Säännöt  

 

Liiton yhteisöjäseneksi liittyminen

Suomen Kuurojen Urheiluliiton yhteisöjäseneksi (jäsenseuraksi tai jäsenliikuntajaostoksi) voi liittyä eri urheilualojen rekisteröidyt kuurojen urheiluseurat, rekisteröityjen yhdistysten oikeuskelpoiset, valtakunnalliset liikuntajaostot ja -kerhot, jotka toimivat liiton hallituksen hyväksymien sääntöjen pohjalta, ja joiden jäsenyyden hallitus hyväksyy. 

Yhteisöjäseneksi hakeminen

Yhteisöjäsenyys haetaan lähettämällä hallitukselle osoitettu vapaamuotoinen hakemus sekä kopio yhdistysrekisteriotteesta toimistolle sähköpostitse osoitteeseen sporttitalo@skul.org. Alkuvuodesta jäsenyhdistyksiltä peritään vuosittainen jäsenmaksu, joka määräytyy yhdistyksen jäsenlukumäärän mukaan seuraavasti:

 • Urheiluseurat
  • 1 jäsen = 1 euro
 • Yhdistyksen liikuntajaostot
  • 1-25 jäsentä = 25 euroa
  • 26-> jäsentä = 50 euroa
 

Liiton kumppanuusjäseneksi liittyminen 

Suomen Kuurojen Urheiluliiton hallitus voi hyväksyä kumppanuusjäsenekseen oikeuskelpoiset yhteisöt ja säätiöt, joiden tarkoituksena on tukea ja edistää liiton toimintaa. Kumppanuusjäsenyys haetaan lähettämällä hallitukselle osoitettu vapaamuotoinen hakemus sekä kopio yhdistysrekisteriotteesta toimistolle sähköpostitse osoitteeseen sporttitalo@skul.org

Kumppanuusjäsenellä on kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta. Säännöt

Yhteisöjäsenten jäsenedut

Suomen Kuurojen Urheiluliiton yhteisöjäsenille on tarjolla monenlaisia jäsenetuja. Tutustu jäsenetuihimme tarkemmin alta! 

Vaikuttamismahdollisuudet

Jäsenseuramme ovat oikeutettuja äänestämään vuosittaisessa liittokokouksessa. Äänimäärä määräytyy seuran jäsenmäärän mukaan. Rekisteröidyillä urheiluseuroilla on käytettävinään yksi ääni sekä yksi lisä-ääni jokaista seuran 50:tä omaa henkilöjäsentä kohden. Liikuntajaostoilla- ja kerhoilla sekä valtakunnallisilla liikuntajaostoilla on yksi ääni. 

Lisää osaamista seuratoimintaan

Suomen Kuurojen Urheiluliitto järjestää vuosittain erilaisia kursseja yhteistyössä eri toimijoiden kanssa. Kurssien sisällöt vaihtelevat tarpeesta ja toiveista riippuen, mutta ne koskevat yleensä yhdistystoimintaa ja sen kiemuroita.

Asiantuntijavierailut

Liiton asiantuntijat ovat jäsenseurojen käytettävissä läpi vuoden. Liiton tarjoamia asiantuntijapalveluja saa hyödyntää esimerkiksi yhdistys-, liikunta- ja kilpailutoimintaa koskevissa asioissa. Räätälöimme vierailut jäsenseuran toiveiden mukaisesti. 

Kilpailutoimintaan osallistuminen

Suomen Kuurojen Urheiluliitto järjestää vuosittain erilaisia SM-kilpailuja. Jäsenseurat sekä jäsenseurojen omat jäsenet pääsevät kilpailemaan SM-kilpailuihin. Tällä hetkellä SM-kilpailuja järjestetään seuraavissa lajeissa:

 • Keilailu
 • Salibandy
 • Futsal
 • Suunnistus
 • Frisbeegolf
 • Golf
 • Padel

Liiton kilpailutoimintaan osallistuessa urheilijan kuulovaje tulee olla ilman kuulolaitteen apua mitattuna yli 55 desibeliä paremmassa korvassa. 

Lisätietoa lajeista

Uutiskirjeet

Uutiskirje lähetetään jäsenseuroille ja jäsenille joka kuukausi. Jäsenkirje kannattaa lähettää seurassa eteenpäoin kaikille jäsenille seuran omana jäsenpalveluna. Kirjeeseen on koottu tärkeimmät liittoa ja toimintaa koskevat ajankohtaiset aiheet. Uutiskirjeessä jaetaan myös seuratoimintaan liittyviä vinkkejä ja muistutuksia tulevista tapahtumista. Tällä tavalla pysyt varmasti ajan tasalla urheilumaailman tapahtumista. 

Edunvalvonta

Liiton asiantuntijat antavat jäsenille apua ja neuvontaa kuurojen urheilua koskevissa kysymyksissä.