Liitto

Suomen Kuurojen Urheiluliitto ry (SKUL) on perustettu v. 1920 ja se on Suomen vanhin vammaisurheilujärjestö.

SKUL:ssa on 13 jäsenseuraa ja jäseniä yhteensä noin 1000. Pohjoisin jäsenseura toimii Oulussa. SKUL toimii jäsenseurojensa keskusjärjestönä ohjaten, kouluttaen ja johtaen niiden toimintaa.

SKUL:n päätavoitteena on luoda mahdollisimman tasa-arvoiset liikunta- ja urheiluolosuhteet maamme kuulovammaisille ihmisille. Liittomme kohderyhmänä ovat viittomakieliset ja muut kuulovammaisryhmät. Myös sisäkorvaistutteiset ja huonokuuloiset ovat keskeinen kohderyhmä.

SKUL:n kilpailutoiminta on hyvin vilkasta. Kilpailutoimintaa on kaikilla tasoilla: SM-, PBM-, EM-, MM-kisat sekä Kesä- ja Talviolympialaiset (Deaflympics). Merkittävin urheilutapahtuma on Deaflympics, jotka ovat KOK:n tunnustamat kisat.

SKUL on jäsenenä Kuurojen Kansainvälisessä Urheilujärjestössä (ICSD), joka on Kansainvälisen Olympiakomitean, (KOK), tunnustama järjestö. KOK on antanut vuonna 2001 ICSD:lle oikeuden käyttää olympia-termiä ”Deaflympics” entisen ”World Games”, Maailmankisojen, sijaan. Lisäksi SKUL on Euroopan kuurojen urheilujärjestö EDSO:n ja Pohjoismaiden ja Baltian maiden kuurojen urheilujärjestö NBDSF:n aktiivinen jäsen.

SKUL:n palveluksessa on päätoimisesti työssä kolme henkilöä: toiminnanjohtaja Eetu Keski-Levijoki, järjestötyöntekijä Teresa Tiainen ja liikuntakoordinaattori Nelli-Sofia Tarvajärvi.

SKUL:n hallitus 2019-2020: Jari Malkamäki, Juha Vahtera, pj. Kristian Lantto, Heli Romu, Kimmo Jompero ja Emmi Ruukki. Kuvasta puuttuu Veikko Parikka.

Avainsanat
X