LIITTO

KUKA OLEMME?

Vuonna 1920 perustettu Suomen Kuurojen Urheiluliitto SKUL ry on Suomen vanhin vammaisurheilujärjestö. Tehtävämme on edistää kuulovammaisten urheilun ja liikunnan tasa-arvoisuutta ja luoda mahdollisuuksia liikkumiseen. Palvelemme kuurojen lisäksi sisäkorvaistutteen käyttäjiä, huonokuuloisia ja kuulevia viittomakielisiä. Toimintamme rakentuu kolmelle eri osa-alueelle; seura-, kilpailu- ja liikuntatoimintaan. 

Järjestöömme kuuluu tällä hetkellä 12 jäsenseuraa ympäri Suomen. SKUL toimii jäsenseurojensa keskusjärjestönä ohjaten, kouluttaen, avustaen ja johtaen niiden toimintaa.

Meillä on kilpailutoimintaa kaikilla seuraavilla tasoilla: SM-, NBDSF-, EM-, MM-kisoissa ja kesä- ja talvi-Deaflympicseissä. Järjestämme SM-kilpailuja viidessä eri lajissa; frisbeegolfissa, futsalissa, golfissa, keilailussa ja salibandyssa. SKULilla on maajoukkuetoimintaa jääkiekossa ja futsalissa. Näiden edellä mainittujen lajien lisäksi meillä on yksittäisiä urheilijoita monessa muussakin lajissa. Kilpailutoimintaamme osallistuessa pääperiaatteena on, että urheilijan kuulovaje on ilman kuulolaitteen apua mitattuna yli 55 desibeliä.

Liikuntatoimintaamme voivat osallistua kaikki kuulovammaiset liikkujat. Liikuntatoiminnassa kuulovajeella tai viittomakielen osaamisella ei ole merkitystä. Tarjoamme liikuntaryhmiä ja leirejä sekä ympäri Suomen että verkossa.

Toimistomme sijaitsee Helsingissä Sporttitalossa.