FRISBEEGOLF

Taustaa

 

Frisbeegolfjaosto perustettiin vuonna 2019 ja jaoston vetäjinä toimii tällä hetkellä Touko Silpola, Anton Pulkkinen ja Tuomo Jussila. 

Suomessa frisbeegolf on erittäin suosittu laji, joka on kasvanut räjähdysmäisesti 2010-luvulla, ja harrastajia on yhteensä noin miljoona tällä hetkellä. Kuurojen yhteisössä harrastajia on noin 40-50.

Frisbeegolf on helppo laji aloittaa; laji on edullinen, tarvitset vain muutaman kiekon ja ulkovaatteet harrastuksen aloittamiseen. Jos olette kiinnostuneet tästä lajin tutustumisesta, voit ottaa yhteyttä omaan urheiluseuraasi tai SKUL:n frisbeegolfjaoston vetäjiin. 

Mitä tämä jaosto tekee? Me vastaamme esimerkiksi maajoukkueleireistä jka maajoukkueen edustamisesta PBM-kisoissa tai muissa tulevissa kansainvälisissä kisoissa. Järjestämme myös frisbeegolfin kursseja uusille tai edistyneille pelaajille. SM-kisojen pääjärjestäjänä toimii kuurojen urheiluseurat ympäri Suomea, mutta olemme tarvittaessa käytettävissä neuvoja, resurssipulaa tai jotain muuta varten. Voitte myös laittaa kehitysideoita tai muita ehdotuksia ja kyselyjä meille sähköpostiin: frisbeegolf@skul.org.

Viime aikoina fribeegolf-tapahtumia oli mm. Helsingin Heron järjestämä Hero Cup, kolmen seuran (Turun Valpas, Helsingin Hero ja Tampereen Uljas) yhteisvoimin Syys- ja Kesäfriba Cupit ja Liiton järjestämät SM-kisat. 

Tervetuloa tutustumaan viehättävään lajiin. 


Tapahtumakalenterista näet lisätietoa kauden tulevista tapahtumista. Laitahan kalenteriisi Kesäfriba 2023 Cupin osakilpailut: 

28.5.2023 Osakilpailu 1

28.6.2023 Osakilpailu 2

15.7.2023 Osakilpailu 3 ja 4

 

Valintakriteerit

Kuurojen PBM-frisbeegolfkilpailut 2024

– sijoittuminen kahden edellisen kauden kuurojen SM-kilpailuissa

– aktiivinen PDGA rating joulukuussa (vähintään 3 käytyä kilpailua kahtena edellisenä kautena, niin rating huomioidaan suuremmalla painoarvolla)

– PDGA kilpailuihin osallistuminen kahden edellisen kauden aikana (vähäinen painoarvo)

– Sijoittuminen Kuurojen Cup-kiertueilla kahtena edellisenä kautena (vähäinen painoarvo) 

Lisätietoja valitakriteereistä voit kysyä frisbeegolfjaoston vetäjiltä.

 

 

Tulevat tapahtumat

Yhteystiedot

Jaoston vetäjä: Touko Silpola, Anton Pulkkinen ja Tuomo Jussila

frisbeegolf@skul.org