FRISBEEGOLF

Taustaa

 

Frisbeegolfjaosto perustettiin vuonna 2019 ja jaoston vetäjinä toimii tällä hetkellä Touko Silpola, Anton Pulkkinen ja Tuomo Jussila. 

Suomessa frisbeegolf on erittäin suosittu laji, joka on kasvanut räjähdysmäisesti 2010-luvulla, ja harrastajia on yhteensä noin miljoona tällä hetkellä. Kuurojen yhteisössä harrastajia on noin 40-50.

Frisbeegolf on helppo laji aloittaa; laji on edullinen, tarvitset vain muutaman kiekon ja ulkovaatteet harrastuksen aloittamiseen. Jos olette kiinnostuneet tästä lajin tutustumisesta, voit ottaa yhteyttä omaan urheiluseuraasi tai SKUL:n frisbeegolfjaoston vetäjiin. 

Mitä tämä jaosto tekee? Me vastaamme esimerkiksi maajoukkueleireistä jka maajoukkueen edustamisesta PBM-kisoissa tai muissa tulevissa kansainvälisissä kisoissa. Järjestämme myös frisbeegolfin kursseja uusille tai edistyneille pelaajille. SM-kisojen pääjärjestäjänä toimii kuurojen urheiluseurat ympäri Suomea, mutta olemme tarvittaessa käytettävissä neuvoja, resurssipulaa tai jotain muuta varten. Voitte myös laittaa kehitysideoita tai muita ehdotuksia ja kyselyjä meille sähköpostiin: frisbeegolf@skul.org.

Viime aikoina fribeegolf-tapahtumia oli mm. Helsingin Heron järjestämä Hero Cup, kolmen seuran (Turun Valpas, Helsingin Hero ja Tampereen Uljas) yhteisvoimin Syys- ja Kesäfriba Cupit ja Liiton järjestämät SM-kisat. 

Tervetuloa tutustumaan viehättävään lajiin. 

 Tapahtumakalenterista näet lisätietoa kauden tulevista tapahtumista.

 

Valintakriteerit

PBM-frisbeegolfkilpailut 5-7.9.2024 Bornholm, Tanska

  • Sijoittuminen kahden edellisen kauden kuurojen SM-kilpailuissa
  • Voimassaoleva PDGA- lisenssi
  • Pelaajalla on ICSD-tunnus
  • Aktiivinen PDGA rating joulukuussa (vähintään 3 käytyä kilpailua kahtena edellisenä kautena, niin rating huomioidaan suuremmalla painoarvolla)
  • PDGA kilpailuihin osallistuminen kahden edellisen kauden aikana (vähäinen painoarvo)
  • Sijoittuminen Kuurojen Cup-kiertueilla kahtena edellisenä kautena (vähäinen painoarvo) 

Lisätietoja valitakriteereistä voit kysyä frisbeegolfjaoston vetäjiltä.

Voitte katsoa maajoukkueen ranking-listaa 2023-2024 tästä linkistä 

Jos pdga-numerosi puuttuu listalta niin lähetä pdga-numerosi, nimesi kanssa osoitteeseen: frisbeegolf@skul.org

Tulevat tapahtumat

Yhteystiedot

Jaoston vetäjä: Touko Silpola, Anton Pulkkinen ja Tuomo Jussila

frisbeegolf@skul.org