KOULUTUKSET

Lajijaostojen yhteiset käytänteet ja tuki koulutus 

Liitto tarjoaa vuosittain koulutusta lajijaostojen toimijoille. Koulutuksen sisältö vaihtelee vuodesta toiseen riippuen lajijaostojen tarpeesta. Koulutusta koskevat ehdotukset ja toiveet voi esittää liiton toimistolle.

Seuraava koulutuspäivä, Lajijaostojen yhteiset käytänteet ja tuki koulutus järjestetään vuoden 2024 alussa. Tiedotamme aiheesta lisää lähempänä ajankohtaa. Koulutuksessa käydään läpi kaikki tärkeät ajankohtaiset asiat, joita jokaisen lajijaoston tulee tietää. 

Reilun kilpailun koulutus

Suomen Kuurojen Urheiluliitto on sitoutunut Reilun kilpailun ohjelmaan, mikä tarkoittaa myös säännöllistä jäsenistön kouluttamista. 

Liitto järjestää Reilun kilpailun koulutuksia viittomakielellä ZOOM- ja livekoulutuksena maajoukkuetoiminta-, lajijaosto- ja seuratoimintatasolle. Liitto on sitoutunut kouluttamaan kaikki kuluvan vuoden arvokilpailuihin lähtevät urheilijat ja sidosryhmät, joten koulutus on pakollinen aina tietyille lajeille vuosittain. Koulutus sisältää antidopingkoulutuksen sekä kilpailumanipulaation torjunta koulutuksen. 

Osallistu koulutukseen maaliskuussa 2024:  Lisätietoa ja ilmoittautumiset.

Antidoping-koulutus

Liitto tarjoaa vuosittain myös tarvittaessa erikseen antidopingiin koskevaa koulutusta kaikille urheilutoimijoille osana liiton antidopingtyötä. Koulutuksen tavoitteena on varmistaa, että kaikilla urheilutoimijoilla on tarvittava ja ajantasainen tieto antidopingasioista. Lajijaostot voivat myös halutessaan tilata erikseen antidoping-koulutusta urheilijoilleen. 

Muiden lajiliittojen koulutukset

Useat lajiliitot järjestävät myös omia koulutuksia. Liitto tukee taloudellisen tilanteen mukaan koulutuksiin osallistuvia toimihenkilöitä. Tiedustelut koulutuksiin osallistumisesta voi osoittaa liiton toimistolle.

Liiton toimiston sähköpostiosoite: sporttitalo@skul.org.

Kuulovammaisen liikkujan ja urheilijan kohtaaminen 

Liitto tekee myös paljon edunvalvonta sekä vaikutustyötä. Tämän piiriin kuuluvat muun muassa erilaisten sidosryhmien kouluttaminen huonokuuloisen, kuuron tai viittomakielisen kohtaamiseen. Jos haluat tilata koulutuksen ole yhteydessä toiminnanjohtajaan (sini.savolainen@skul.org). 

Seuraavat koulutukset aiheen tiimoilta ovat: 

Soveltavan liikunnan koulutus kohderyhmänä senioreiden kanssa toimivat, SKUL ja Soveli ry
keskiviikkona 22.11.2023 klo 13-16 Sporttitalolla Helsingissä. 
Koulutus senioireiden kanssa toimiville ESITE

Soveltavan liikunnan koulutus (erityisesti kuulovammaisten kohtaamiseen) kohderyhmänä urheiluseurat ja lajiliitot, SKUL ja Soveli ry 
tiistaina 28.11.2023 klo 17-20 Sporttitalolla Helsingissä 
Koulutus lajiliitoille ja seuroille ESITE