FUTSAL - NAISET (PIPSAT)

Taustaa

Suomen kuurojen naisten futsalmaajoukkue tunnetaan ympäri Suomen Pipsoina. Pipsat ovat lämmin, iloinen ja ihmisläheinen joukkue. Vuodesta 2011 alkanut kuurojen naisten futsaltoiminta on pyörinyt nyt kymmenen vuoden ajan ja jatkuu toivottavasti pitkälle tulevaisuuteen.

Pipsoihin ovat tervetulleita kaikki kuurot, huonokuuloiset ja sisäkorvaistutetta käyttävät jalkapallo- tai futsaltaustan omaavat tytöt ja naiset. Kriteerinä maajoukkuetoimintaan osallistumiselle on vähintään 55db kuulonalenema molemmissa korvissa. Joukkueessa käytetään montaa kieltä sulassa sovussa; suomalaista viittomakieltä, suomen kieltä ja ruotsin kieltä. Kukin pelaaja saa tulla joukkueeseen sellaisena kuin on.

Pipsojen pelaajat pelaavat omissa joukkueissaan ja maajoukkueleireille kokoonnutaan ympäri Suomea keskimäärin kerran kuukaudessa. Tällä hetkellä Pipsoissa on kaksi pelaajaa, jotka pelaavat Naisten Futsal-Liigassa. Joukkue on päässyt edustamaan Suomea kansainvälisissä kuurojen arvokisoissa, joista viimeisimpinä vuoden 2019 MM-kisat Sveitsissä ja 2018 EM-kisat Suomessa.

Meillä on seuraava maajoukkueen futsalin leiri Helsingissä 18.11.2023 ja pääset ilmoittautumaan tästä : 

https://www.suomisport.fi/events/88bd5224-17dd-4749-abee-2c96d2ba2555

Oletko kiinnostunut toiminnastamme? Ota yhteyttä, seuraa somekanaviamme ja liity kannattajiimme!

Tulevat tapahtumat

Yhteystiedot

Joukkueenjohtaja: Olli Vesterinen

futsal.naiset@skul.org