Ruokoselle voitto 5000 metrissä!

Kilpailupäivänä 14.4 Sara-Elise Ruokonen sai toisen kultamitalin Deaflympics-kisoissa. Sara-Elise Ruokonen voitti aikaisemmin 3000 metrin estejuoksussa ja toinen mitali tuli 5000 metrin matkalta.

Lähdössä Sara-Elise Ruokonen otti johtopaikan ja muut juoksijat pysyivät Ruokosen kyydissä kierroksen verran ja sen jälkeen ainoastaan Meksikon Lourdes Ponce pysyi Ruokosen perässä. 3000 metrin kohdalla meksikolainen lähti vetämään ja Ruokonen pysyi hyvin perässä. Vajaa kilometriä ennen maalia Ruokonen yritti karata meksikolaiselta, mutta meksikolainen kuittasi nopeasti sen ohittamalla. 200 metriä ennen maalia kaarteessa Ruokonen aloitti loppukirin ja siihen meksikolainen ei pystynyt vastaamaan. Hyvän loppukirin ansiosta Ruokonen nappasi kisojen toisen kultamitalin ajalla 17.33,03 ja Ponce hävisi vain 0,88 sekuntia Ruokoselle.

Ruokonen palaa Suomeen 18.5 klo 1.15 saapuvalla lennolla Helsinki-Vantaan lentokentälle Frankfurtin kautta.