Suomi voitti Ghanan beach volleyn avauspelissä

Beach Volleyssä Suomen pari Jussi Ahola – Antti Ropponen kohtasi Ghanan avauspelissä. Suomi ei kohdannut aikasemmin Ghanaa, kun aikaisemmissa arvokisoissa Ghana ei koskaan saapunut mukaan.

Suomi voitti selvästi Ghanan lukemin 2 – 0 (21 – 6, 21 – 12). Suomi lähti otteluun hyvin valmistuneena, kun vastustajasta ei ole mitään etukäteen tietoja, eikä heidän harjoituksia ollut seurattu. Suomi toteutti pelisuunnitelmaa hyvin, ensimmäisen erän alkuvaiheessa Suomi repäisi selvän eron vastustajaan ja sen jälkeen rauhoitti hieman omaa peliä. Toisessa erässä Suomi hallitsi myös peliä ja voitti selkeästi erän.

Valmentaja Eddy Quinonesin mukaan Suomi toteutti hyvin sovittua pelisuunnitelmaa pelissä ja ei lähtenyt takki auki peliin Ghanaa vastaan. Pelin kuluessa näkyi selvästi tasoeroa molempien joukkueiden välillä. Pelissä Ropposen kovaa hyppysyöttöä nähtiin pari kertaan. Jussi Ahola sanoi että avauspeli vähän jännitti kun vastustajasta ei tiedetä mitään. Pelin aikana jännitys meni ohi ja oma peli sujunut hyvin.

Suomen lohkossa Itävalta kohtasi isäntämaan Brasilian ja voitti selkeästi 2 -0. Seuraavassa pelissä Suomi kohtaa Itävallan. Tässä pelissä taistellaan  erittäin todennäköisesti lohkon voitosta. Suomen tavoitteena on siis voittaa lohkon ja päästä lepovuoroon pudotuspeleissä ensimmäisessä kierroksessa.