Tuplakultaa ja odotuksia nostattavia tuloksia kuurojen suunnistuksen EM-kilpailuista

 

Kuurojen suunnistuksen EM-kilpailut sujuivat odotusten mukaisesti

Kuurojen suunnistuksen EM-kilpailut Latvian Riiassa sujuivat maajoukkuevalmentajan, ja varmasti monen muun suunnistusfanin ennakko-odotusten mukaisesti. Kotiin saapui iloinen urheilijajoukkue Helsinki-Vantaan lentokentälle myöhään maanantai-iltana. Suomen Kuurojen Urheiluliiton toiminnanjohtaja Sini Savolainen ja urheilukoordinaattori Heli Romu olivat vastassa kukkien kera ja pääsivät onnittelemaan tuoreeltaan mitalistia ja upeita suorituksia tehneitä urheilijoita ja taustajoukkoja.

Toista kauttaan valmentajana toimiva Niko Vaenerberg tiivistää kisaviikonlopun onnistuneeksi kokonaisuudeksi. Vaikka sunnuntain sprinttiviestikilpailun tulos oli hylkäys, niin leimat rekisteröityessään joukkue olisi yltänyt pronssille. 

-Kaksi mestaruutta ja useampi Top 10-sija. Kyllä tämä taas odotuksia ensi vuoteen nostattaa, valmentaja Vaenerberg lisää. 

Kultamitalien kilinä kuului lentokentän käytävällä upeasti, kun Sara-Elise Ruokonen asteli joukkueen kera ottamaan vastaan onnittelukukkia. Toista kauttaan tosissaan suunnistava Ruokonen voitti heti avauspäivän henkilökohtaisen sprintin EM-kullan sekä viimeisen päivän pidemmän matkan sprinttikilpailun EM-kullan. Voittomarginaali kumpanakin kultapäivänä oli noin 1,5 minuuttia toiseksi tulleeseen, eli voisi sanoa voittojen olleen hyvin suveereneja. 

Kilpailuiden jälkeen Ruokonen kertoo, että suunnistus tuntui hallitulta ja sujuvalta. Ennen EM-kisoja Ruokonen kilpaili paljon Suomen Suunnistusliiton alaisia sprinttikisoja Suomessa. 

-Tämä oli viimeinen sprinttikisa ja nyt alan valmistautumaan viikonloppuna kisattavaan Venlojen viestiin Kauhavalla, Ruokonen kertoo. 

Pitkän sprinttimatkan toinen onnistuja oli Juuso Toivonen. Hän oli miesten kokonaistuloksissa 6. Juoksu sujui hyvin ja vauhti pysyi koko kilpailun. Voittosijat veivät miehillä ukrainalaiset. 

-Kova treenikausi näkyy tuloksissa, jotka ovat parantuneet todella paljon. Tavoitteena on päästä Japaniin Deaflympicseihin ensi vuonna, Toivonen kertoo. 

Videon maajoukkueen saapumisesta ja onnittelukukistuksesta voit katsoa tekstitettynä täältä: https://youtu.be/oLaf-FAHw6I

Ylävasen; Esa Toom, Ville Luoma (masterskisa), Ulrika Kostamoinen, Sara-Elise Ruokonen, Niko Vaenewrberg, Marko Lehtonen. Alhaalla edessä vasemmalta Chroister Fagerström ja Juuso Toivonen. Kuva Heli Romu.

Suomalaisten tulokset


Henkilökohtainen sprintti lauantaina 8.6.:

Naiset
Sara-Elise Ruokonen 1. 14:41
Ulrika Kostamoinen 9. (+4:44) 

Miehet
Juuso Toivonen 9. (+1:39)
Touko Silpola 18. (+5:05)
Marko Lehtonen hylätty

Henkilökohtainen pitkän matkan sprintti maanantaina 10.6.:

Naiset
Sara-Elise Ruokonen 1. 18:52
Ulrika Kostamoinen 9. (+6:47) 


Miehet
Juuso Toivonen 6. (+2:40)
Touko Silpola 18. (+9:49)
Marko Lehtonen hylätty 

Kuurojen suunnistuksen maajoukkueen kokoonpano: 

 

Ulrika Kostamoinen (Hero ry / OK 77 Orientering)
Sara-Elise Ruokonen (Valpas ry / Angelniemen Ankkuri)
Marko Lehtonen (Jalo ry / RastiE4)
Touko Silpola (Uljas ry / Koovee Suunnistus)
Juuso Toivonen (Uljas ry / Hämeenlinnan Suunnistajat)

Maajoukkueen valmentajana toimi Niko Vaenerberg (Lahden Suunnistajat -37) ja joukkueenjohtajana Christer Fagerström (Suomen Kuurojen Urheiluliitto ry). 

Media: 

Kilpailuiden haastattelut voi katsoa Suomen Kuurojen Urheiluliiton suunnistusmaajoukueen sosiaalisen median kautta,
Instagram: @skul_suunnistus  

Artikkelin kilpaluista kotisivuiltahttps://www.skul.org 

Kisajärjestäjän kisasivut: https://lnsf.lv/informacija-par-2024-gada-eiropas-nedzirdigo-orientesanas-cempionatu-latvija/ 

 

Lisätietoja: 

Suunnistusjaosto: suunnistus@skul.org
tai Sini Savolainen, Suomen Kuurojen Urheiluliiton toiminnanjohtaja, sini.savolainen@skul.org, +358 40 539 9486