EM-suunnistuksen ensimmäinen kilpailupäivä

Suomalaisnaisten ensimmäinen kilpailupäivä hienossa aurinkosäässä meni kokonaisuudessaan hyvin, vaikka hampaankoloon jäi vähän kaiveltavaa. Sara-Elise sijoittui parhaana suomalaisena kuudenneksi, jääden mitalisijoista saman verran mitä pummasi ensimmäisellä rastilla. Lina olisi ajallisesti sijoittunut 11:nneksi, mutta yksi rasti jäi inhimillisesti leimaamatta. Josefin suunnisti lähes virheittä 15:nneksi. Juoksijoita naisten sarjassa oli kaikkiaan 22.

Huomenna kilpailut jatkuvat kello 11:00 jälleen kaupunkimaisemissa ja vuorossa on pikaviestikilpailu. Viestin naisosuuden (2,5km) aloittaa Josefin Häggdahl, toisen ja kolmannen miesosuuden vetävät Ulrika Lukasczyk ja Sara-Elise Ruokonen, viimeisen naisosuuden hoitaa maaliin asti Lina Karlsson.

Liiton Facebook-sivulta löytyy viitottu video, jossa on lisää suunnistajien ajatuksia ja tuntemuksia tämän päivän suorituksista.