Pipsat tiedottaa EM2022 lopputurnausmatkan peruuntumisesta

 

Pipsat ovat vetäytyneet futsalin EM-kisoista. Joukkueen oli tarkoitus osalllistua Italian Montesilvanossa järjestettäviin futsalin EM-kisoihin 13.-22.10.2022. Joukkueenjohto on laatinut seuraavan tiedotteen koskien aihetta:

Suomen kuurojen naisten futsalmaajoukkueen eli Pipsojen EM2022 lopputurnausmatka peruuntui

Joukkueen tavoitteellinen valmistautuminen EM2022 lopputurnaukseen alkoi toukokuussa 2020 ja päättyi ennenaikaisesti elokuussa 2022. Päätös matkan peruutuksesta ei ollut miellyttävä, sillä yli kaksi vuotta kestänyt projektimme oli tarkoitus päättyä lokakuussa järjestettävään lopputurnaukseen. Lisäksi joukkueen tavoitteena oli pelata turnauksessa 8 parhaan joukkoon, jolloin pääsy seuraaviin MM-kisoihin olisi varmistunut. Tämä olisi ollut joukkueen seuraavan kehitysvaiheen teema EM 2022 jälkeen.

Lopputurnaukseen pääsy ilman karsintaturnausta korona-ajassa oli osaltaan helpotus, osaltaan tiukat karsintapelit jäivät pelaamatta. Pelit EM 2022 lopputurnauksessa oli joukkueelle unelma ja tavoite. Valitettavasti nämä molemmat jäivät nyt saavuttamatta. Tavoitetta pidettiin yllä jopa yltiöpäisestikin, vaikka vuodet 2020-2021 toivat vastoinkäymisiä toisen perään.

Pettymyksestä huolimatta elämä virtaa eteenpäin ja uudet ajat ja mahdollisuudet ovat edessä. Aikaisemmasta jäi joukkueen kehittämiseen kirjattu jälki, josta seuraavat voivat ponnistaa ja tehdä asioita paremmin. Myös kriisiajassa toimimisesta jäi kokemuksia. Toivottavasti tuleva aika on suosiollisempi joukkueen toiminnalle ja tavoitteille kehittää tyttö- ja naisfutsalia sekä tavoitteellista urheilua. Seuraavat arvokisat olisivat Pohjois- ja Baltiamaiden mestaruuskisat vuonna 2024.

Joukkueen taustajoukot kiittävät mahdollisuudesta olla mukana auttamassa pelaajia heidän tavoitellessa tavoitteidensa toteutumisessa ja vahvistaa innostuksen liekkiä, joka palakoon tulevaisuudelle entistä kirkkaammin.