Kuurojen golfin EM-hopeajoukkue palkittiin Suomen Golfliiton palkintojenjakotilaisuudessa

Kuurojen golfin EM-hopeajoukkue sai huomionosoituksen Suomen Golfliitolta lauantaina 13.tammikuuta pidetyssä palkintojenjakotilaisuudessa Sokos Hotel Triplassa. 

Suomen Golfliiton tilaisuudessa palkittiin kaikkiaan reilu parikymmentä ansioitunutta ja menestyksekästä toimijaa lajin parista menneeltä vuodelta. Jokavuotisten palkintokategorioiden lisäksi joukossa juhlistettiin ja kukitettiin kuurojen golfin EM-hopeajoukkue, senioreiden  EM-kultaa voittanut M65-joukkue, sekä Ville Lipsanen, joka voitti Special Olympics -maailmankisoissa 18 reiän henkilökohtaisen sarjan kultamitalin.

Kuurojen golfin EM-hopeajoukkueessa pelasivat:
Tedi Herlin, Hirsala Golf
André Pasuram, Ålands Golf Klubb
David Barber, Hirsala Golf
Waltteri Waris, Pielis Golf

Joukkueenjohtajana toimi:
Sami Vuoriheimo 

Sami Vuoriheimo kiitti muistamisesta koko joukkueen puolesta. Hän iloitsi, että joukkueessa oli niin kokeneita kuin nuoria pelaajia. 

Tedi Herlin kertoi, että tunnustuksen saaminen lämmittää todella paljon mieltä henkilökohtaisesti, joukkueen osalta ja erityisesti koko kuurojen yhteisön puolesta. 

André Pasuram kertoi tulevista tavoitteistaan, että hän haluaa alentaa tasoitustaan edelleen ja pelata mahdollisimman hyvin MM-kisoissa Australiassa, jos hän tulee valituksi joukkueeseen. 

David Barber luettelee joukkueen vahvuudeksi hyvän pohja. Kuurot golfaajat pelaavat paljon, järjestävät yhdessä paljon kilpailuja. Heillä on hyvä yhteishenki ja huumori. Yhteinen tekeminen ja kilpaileminen kannustaa kaikkia tekemään yhä parempia tuloksia. 

Waltteri Waris kannustaa nuoria  aloittamaan golfin, rohkeasti lähtemään mukaan ja tutustumaan kuurojen golfin mahtavaan yhteisöön.

Suomen Kuurojen Urheiluliitto järjesti Kuurojen Golfin Euroopan Mestaruuskilpailut Ahvenanmaalla heinä-elokuussa 2023 yhdessä Golfliiton ja paikallisen golfseuran Ålands Golf Klubbenin kanssa. Kilpailut olivat myös hieno yhteistyön huipentuma kansallisten liittojen ja kansainvälisen euroopan kuurojen urheululiiton, EDSO:n, kanssa. 

Kukitus- ja haastatteluvideo: Pasi Rahikka Soldeman Oy.
Artikkelin pääkuva: Tomi Natri, Suomen Golfliitto