Suomalaisten EM-golfin kilpailukuulumiset

Viime viikon hienoa EM-golfin kilpailua Ahvenanmaalla on mukava vielä muistella ja koota yhteen suomalaisten mietteet. Suomen koko joukkueella oli erinomainen yhteishenki ja he näkyivät hienosti kisapaikalla tiiminä. Jokainen sai hienoa kokemusta niin nuoremmista uusista pelaajista kokeneisiin konkareihin kotikisojen energialla.

Lopputulokset

Menestystäkin tuli, josta olemme ylpeitä, kuten jokaisesta edustajastamme kisoissa. Joukkuekilpailussa Suomen A-joukkue, eli David Barber, Tedi Herlin, André Pasuram ja Waltteri Waris saivat kaulaansa hopeamitalit. Joukkuekilpailun kullan vei Ruotsi ja pronssille ylsi Tanska. Suomen B-joukkue oli neljäs, joukkueella Severi Väre, Jani Savolainen, Robin Herlin ja Janne Manner. 

Miesten yksilökilpailussa EM-golfin parhaaksi suomalaiseksi selvisi David Barber, joka ylsi seitsemännelle sijalle 253 lyönnin kokonaistuloksella. Ahvenanmaalainen André Pasuram jäi yhden lyönnin erolla kahdeksanneksi. Waltteri Waris oli 10.(257), Tedi Herlin 11.(257), Robin Herlin 14.(272), Jani Savolainen 15.(275), Julius Hyyppä 16. (281), Severi Väre 18. (284) ja Janne Manner 22.(297). Lyöntien kokonaistulos suluissa. Pistebogey-kisassa Suomella oli myös edustaja, Mikael Rajaniemi, joka sijoittui sarjassaan hienosti neljänneksi.  

Kilpailijoiden kisamietteet

Joukkuehopeaa voittanut Suomen A-joukkue kertoi fiiliksiään EM-kisoista. 

Tedi Herlin kommentoi, että tavoitteena oli voittaa oma veli ja päästä 10.parhaan joukkoon. -Kumpikin tavoite täyttyi, riippuen laskentatavasta, Tedi analysoi. Tedin kommentti viittaa siihen, että hän, Waltteri Waris ja Ruotsin Hans Sjödin (sija 9.) olivat kaikki samalla kokonaistuloksella lyönneissä, mutta syvällisempi pistelaskenta määrittää loppusijoituksen.
-On ollut mahtava viikko, tuki ja kannustus on ollut lämmittävää. Ahvenanmaalle, joukkueelle, järjestäjätahoille iso kiitos. Ollut mahtava kokemus, Tedi lisää. 

Waltteri Waris aloittaa, että oli hienoa saada kotikisat. Hän korostaa, että Suomen joukkueen henki on ollut tosi hieno; oli hyvää huumoria ja kaikki keskittyivät kilpailuun tosissaan. Omasta pelaamisestaan hän kertoo, että ensimmäisen ja kolmannen päivän osalta oli ok pelaamista, mutta toisena päivänä hämmensi väärinymmärys tiiboksien osalta ja päivän peli meni muutenkin heikommin. 

-Kilpailu toi hyvää kokemusta seuraavia kisoja varten. Nyt keskitytään tuleviin SM-kisoihin, ja ehkä ensi vuoden Australian MM-kisoihin, Waltteri lisää. Hän kiitti myös tukijoitaan, järjestäjiä ja joukkuekaveria (Andréta) ideasta järjestää Ahvenanmaalla EM-kisat.  

André Pasuram kertoi, että koko idea EM-kisoihin sai alkunsa MM-kisojen aikaan Hawaijilla viime vuonna, ja projekti lopulta toteutui. Kilpailuistaan hän kommentoi, että hänellä oli pelisuunnitelma, mutta ei nyt pystynyt pelaamaan haluamallaan tasolla. 

David Barber iloitsi, että joukkue voitti hopeaa. Hyvä Suomi! Hän kertoi kuinka kovan työn takana on ollut rakentaa kuurojen golfin toimintaa kahdenkymmenen vuoden ajan, niin tässä on tärkeä palkinto tehdystä työstä yhdessä. 

Tästä on hyvä iloita. 

Suomen joukkuekisan EM-hopeaa juhlitaan golfin SM-kilpailuiden yhteydessä Laukaassa Peurunkagolfilla lauantaina 2.9.2023 kakkukahvituksin.

EM-kilpailun kaikki tulokset löytyvät täältä:
https://www.skul.org/edgc-2023/results/

Kisojen kuvagalleria täällä:
https://www.skul.org/edgc-2023/gallery/

Katso myös SKULin Instagramista päiväkohtaiset videokoosteet:
https://www.instagram.com/skul1920/?hl=fi