Häkkinen ja Varjola valmistautuvat paricurlingin EM-kisoihin

Koronasta huolimatta kuurojen curlingmaajoukkue on tämän vuoden puolella onnistunut leireilemään kolmesti. Kaksi kertaa järjestettiin kahden päivän leiritys Kisakalliossa ja kerran Hyvinkäällä.

Tulevan kauden arvokisatavoitteet poikkeavat aiemmista. Vaikka leirityksissä pääsääntöisesti ovat olleet mukana kaikki maajoukkue-pelaajat, niin Suomi osallistuu marraskuussa vain paricurlingin EM-kisoihin, jotka EDSO järjestää nyt ensimmäistä kertaa.

Miesjoukkue, joka edellisissä EM-kisoissa voitti hopeaa, valmistautuu vuoteen 2022 ja toivoo pääsevänsä Kanadassa pidettäviin MM-kisoihin. Paricurling, Mixed Doubles on pelimuotona kasvattanut viime vuosina kovasti suosiotaan maailmalla. Voisi veikata, että osallistuvia joukkueita on mukana enemmän kuin ”normaalissa” curlingissa. Paricurlingissa joukkueen muodostaminen on helpompaa ja harjoitusten järjestäminen on sujuvampaa. Pitää vain löytyä yhteen hiileen puhaltava nainen-mies-pari.

Jari Häkkinen on tuttu koko suomalaiselle curlingväelle. Menestyksestä kertovat saavutetut mitalit. Hopea kuurojen EM-kisoista ja pronssi kuurojen talviolympialaisista. Häkkinen on myös Suomen mestari senioritasolla ja ollut kuulevien MM-kisoissa kahdesti.

Mixed Doubles tuli mukaan, kun Häkkisen monivuotinen elämänkumppani Pia Varjola innostui curlingista kolmisen vuotta sitten. Varjolan hyvästä asenteesta kertoo paljon se, että hän on ollut kansainvälisellä curlingleirillä Tsekeissä. Kokemus on karttunut myös pelaamalla miesten kanssa muutamia turnauksia ja Itä-Suomen sarjaa. Varjolan halu harjoitella ja kehittyä on kova, mikä on valmentajan kannalta ihannetyyppi. Haasteena on se, että Varjola reagoi voimakkaasti joihinkin tilanteisiin, esimerkiksi oman heiton epäonnistumiseen.

Mielenkiintoinen haaste on siis edessä. Ovathan tulevat paricurlingin EM-kisat ensimmäiset sellaiset. Veikkailuja sijoituksista on vaikeaa/turhaa lähteä tekemään. Voidaan kuitenkin toivoa Häkkiselle ja Varjolalle menestystä tulevaan koitokseen.

Jutun on kirjoittanut valmentaja Jussi Heinonen.