Hyvä suunnitelma, huono lopputulos – Tuloksena murskatappio Englannille

Perjantain hyvä Israel ottelu oli pyyhitty pois mielistä ja katseet suunnattiin Englannin kaatamiseen. Etukäteen oli tehty kaikki voitava ja heidän pelitapansa oli tiedossa. Hyvä taktiikka ei aina siirry suoraan peliin. Ensimmäisestä vaihdosta alkaen oli näkyvissä Suomen joukkueen hermostuneisuus ja tietynlainen aneemisuus. Pallo poltteli jaloissa ja Englannin aktiivinen yläprässi oli todella myrkkyä Suomelle, sillä prässinpurku ei toiminut sitten millään. Ajassa 2.34 Englanti siirtyi 1–0 johtoon. Digitaalien ollessa 3.49 Englannin maalivahti tuli alueensa ulkopuolelle ja ilmeisesti kosketti kädellään palloa. Tuomarilta välähti joulun kynnyksellä joulukortti ensimmäistä kertaa. Ylivoima oli todella kehnoa koko kaksiminuuttisen ajan, jonka Englanti selvitti liian helposti. Ajassa 9.02 Englanti meni 2–0 johtoon. Pelikellossa oli ainoastaan 10.50, kun joulukorttia kaiveltiin tuomareiden takataskusta uudemman kerran. Fysioterapeutti Marko Demidoff antoi turhan kitkeränmakuista palautetta todella vaihtelevasta linjasta. Punainen kortti tuli hieman helpohkosti, sillä keltainenkin olisi todennäköisesti riittänyt. Pelillisesti todellinen tyrmäysisku tuli lopulta minuutti ennen taukoa. Hyvin lyhyen ajan sisässä Englanti iski kaksi maalia ja tauolle lähdettiin tilanteesta 4–0.

Tauolta Suomi tuli täysin eri ilmeellä. Prässiä nostettiin ja Englannilla oli suuria vaikeuksia purkaa tätä. Hyvä pelaaminen ei konkretisoitunut maalien muodossa. 27.24. Englanti iski vastahyökkäysestä 5–0 maalin, joka merkittiin lopulta omaksi maaliksi. Ajassa 29.49 Suomen Pyry Ruikka otti toisen keltaisen korttinsa, ja tämän myötä tuomarit pääsivät vielä kertaalleen nostamaan punaista korttia. Englanti pyöritti ylivoimaansa vaarallisesti ja upean ohjauksen myötä syntyi 6–0 johtomaali ajassa 30.53. Suomi otti tässä vaiheessa reikäpaidan peliin, tavoitteenaan iskeä pari maalia Englannin päätyyn. Englanti kuitenkin iski tyhjiin ajassa 31.23. Joitain paikkoja saimme mm. takatolpille, mutta mistään ei palloa saatu sisään. Ottelun loppunumerot kirjattiin Englannille numeroin 7–0. Maalivahti Victor Lindfors pelasi hyvän ottelun ja ilman hänen torjuntojaan lukemat olisivat voineet olla paljon rumemmat.

Tämän tuloksen myötä myös lohkon kakkospaikka oli enää utopiaa. Kolmospaikka olisi ollut mahdollinen, mikäli Israel voittaisi illan ottelussaan Slovakian. Slovakia kuitenkin pelasi toisen loistavan ottelun putkeen ja voitti Israelin, jopa hieman yllättäen. Näiden tulosten myötä oli selvää, että päättyi viimeinen ottelu, miten tahansa, olisi Suomen sijoitus lohkossa neljäs. Pelaajien kasvoilta paistoi koko loppuillan järkyttävä pettymys, sillä jokainen tiesi, miten huonosti pelasimme. Karsinnoissa ei saisi ohipelejä tulla, sillä jokaisella ottelulla on suuri merkitys. Urheilussa kaikki ei valitettavasti mene aina käsikirjoitusten ja omien suunnitelmien mukaan.