Hyvillä mielin kohti EM-golfia

Tämän viikon alkupuolella 3.-5.7.2023 Suomen kuurojen golfmaajoukkue leireili Espoon Ringside Golf -kentällä. Paikalla oli yhdeksästä suomalaisesta golfin EM-edustajasta kahdeksan. Kovasta tuulesta huolimatta tunnelma oli aurinkoinen ja rento. 

Maajoukkueleirin ohjelmaan kuului Respecta Tourin kolmas osakilpailu, johon osallistumalla golfaajat saivat tuntumaa omasta tasostaan. Waltteri Waris sekä Tedi Herlin golfasivat itsensä palkintosijoille, kun Waris nappasi hopeaa ja T. Herlin pronssia. 

EM golf pelataan 31.7.-3.8.2023 Ahvenanmaalla. Suomea edustavat Waltteri Waris, Tedi Herlin, David Barber, André Pasuram, Jani Savolainen, Robin Herlin, Janne Manner, Severi Väre ja Julius Hyyppä.

Haastattelimme joka pelaajan kahden kysymyksen galluppiin ja lisäksi videouutisestamme näet joukkueenjohtaja Sami Vuoriheimon ajatuksia valmistautumisesta EM-golfiin sekä ensikertalaisten Janne Mannerin ja Jani Savolaisen fiiliksiä lähestyvästä EM-golfista.

Videossa on suomenkielinen tekstitys.

GALLUP

1. Mitkä ovat vahvuutesi golfissa?
2. Mitkä ovat tavoitteesi EM-golfissa?

Waltteri Waris
 1. Vahvuuteni on lyönnin pituus, tarkkuus ei niinkään. 

 2. Tavoitteeni on päästä TOP5 -joukkoon. Toisena tavoitteena on oman parhaani yrittäminen.
Severi Väre
 1. Pitkälle menevä pelinavaus, sillä pääsee helpommin reiän lähelle. Toisena vahvuutena on puttaaminen.

 2. Pitää hauskaa ja nauttia pelaamisesta. Oman parhaan tekeminen.
David Barber
 1. Suorat avauslyönnit ja puttaaminen. Toinen lyönti on ollut kompastuskivenäni, yritän kehittää sitä ennen EM-kisoja.

 2. EM-kisoissa haluan, että Suomen joukkue yhdessä tekee hyvän tuloksen, se on tavoitteenani.
Julius Hyyppä
 1. Vahvuutenani ovat hyvät, suorat avauslyönnit. Siitä on hyvä jatkaa tiille. 

 2. Tärkeimpänä tavoitteenani on pitää hauskaa ja tehdä parhaani.
Tedi Herlin
 1. Asenne. Hymyilen paljon kentällä. Huono suoritus ei masenna, vaan nautin pelistä ja tunnelmasta.

 2. Haluan parantaa edellistä EM-tulostani. En muista, miten silloin sijoituin, mutta muistan lyöntitulokseni ja sitä haluan parantaa.
André Pasuram
 1. En koskaan luovuta ja teen kurinalaisesti töitä ollakseni parempi.

 2. Pitää hauskaa ja päästä 10 parhaan joukkoon.
Janne Manner
 1. Vahvuuteni lienee se, että jos mokaan jollain väylällä, pystyn korjaamaan sen jossain määrin seuraavalla väylällä, etten jää murehtimaan vanhoja.

 2. Tavoitteeni on päästä pelaamaan hyvää peliä ja kokeilemaan uutta, olen ensimmäistä kertaa mukana. On mukava päästä nähdä mihin oma tasoni riittää, vai riittääkö mihinkään, sen näkee sitten siellä.
Jani Savolainen
 1. Keskittymiseni lähipelissä, chippaaminen ja puttaaminen.

 2. Tavoitteeni on tehdä parhaani, en mieti vielä tulosta ollenkaan. Katsotaan mihin se riittää. Haluan auttaa myös koko Suomen joukkuetta ylös. Tavoitteeni on keskittyä pelaamaan omaa peliä päivä kerrallaan.
Robin Herlin
 1. Vahvuuteni on sitkeys ja haluni kehittyä koko ajan golfihmisenä. Kaikki osa-alueet ovat sekä huonoja että hyviä, niistä ei voi sen enempää sanoa. Mutta minulla on intohimoa ja paloa kehittyä koko ajan paremmaksi!

 2. Tavoitteeni muuttuu koko ajan.. Normaalisti sanoisin, että haluan olla paras suomalainen, mutta en voi kehuskella viime aikojen harjoittelumäärillä, joten sanon, että haluan olla kolmen parhaan suomalaisen joukossa. Koko kilpailussa haluan olla vähintään 20 parhaan joukossa.