Kasvojenpesu – Upea voitto Slovakiasta

Viimeiseen karsintapelipäivään lähdettiin hieman apeissa, mutta sisukkaissa tunnelmissa. Vastaan oli tulossa upeat karsinnat pelannut Slovakia, joka oli jo varmistanut lohkovoittonsa kahdesta edellisestä ottelusta. Tiesimme Slovakian pelanneen todella myöhäisen iltaottelun, joka päättyi kello 22.00 korvilla. Seuraava ottelu alkoi jo 12 tunnin päästä meitä vastaan. Palautumisaika seuraavaa ottelua varten oli meidän puolellamme. Valmennus korosti ennen ottelua sydämen laittamista peliin ja peli-ilon hakemista. Uskallettaisiin pelata omilla vahvuuksilla, kavereita kannustaen ja uskoen itseemme.

Ottelu alkoi hieman hermostuneesti, mutta ainakaan Slovakia ei kovin kovalla yläprässillä lähtenyt liikenteeseen. Tämä auttoi hieman meidän omaa pelaamistamme. Paikkoja saatiin Slovakian päähän alusta alkaen, mutta Slovakia iski ensin ajassa 8.07. Tämäkin maali tuli samalla tavalla, joita meillä tuli tässä karsintaturnauksessa aivan liikaa. Joko huonon haaston tai syötön jälkeen kaveri pääsi vastaiskuun, josta iski pallon pitseihin. Tulevaisuudessa täytyy kiinnittää näihin entistä enemmän huomiota. Milloin kannattaa lähteä laidasta haastamaan? Milloin kannattaa syöttää keskustaan? Vastustajalle ei vain voi antaa niin paljoa paikkoja vastaiskuihin ja ylivoimahyökkäyksiin, mitä me näiden kolmen ottelun aikana annoimme. Vastustajan johtomaalista huolimatta päät eivät painuneet. Ajassa 9.16 Kasper Åhman mälläsi oikean jalan moukarillaan tasoituksen. Ajassa 14.46 Santeri Tanner vaihtoi digitaalit lukemiin 1-2 Suomelle. Tämä oli myös Tannerin maajoukkueuran ensimmäinen maali. Tilannetta edelsi ensin Eetu Keski-Levijoen upea Slovakian linjat puhkonut syöttö. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toisella jaksolla Suomi painoi lisää kaasua. Slovakia oli suurissa ongelmissa etenkin erikoistilanteidemme kanssa. Keski-Levijoki niittasi kulman jälkeen 1-3 ajassa 22.56. Puoliminuuttia tästä ja vanha sotaratsu Ranisen Jimmy iski kulmasta yläpeltiin. Ajassa 24.50 Slovakian kaverilla hieman musteni kaksinkamppailussa ja iski potkun Ranisen haarojen väliin. Tuomarit olivat hereillä ja laittoivat pelaajan pihalle punaisen kortilla. Ylivoimalla Miro Rissanen mälläsi kärsällä yläpeltiin ja numerot vaihtuivat lukemiin 1-5. Lopussa Slovakia otti viidennen kenttäpelaajan käyttöön. Iivari Hanhikoski esitti kymmenen sekunnin coast-to-coast kuljetuksen, jonka päätteeksi pallo häkkiin. Tämä oli myös Hanhikosken maajoukkueuran ensimmäinen maali. Loppulukemat kirjattiin Suomelle lukemin 1–6.

Suomen joukkueessa oli viimeisessä pelissä useita onnistujia. Maalit jakautuivat tasaisesti, eikä kukaan pelaajista tehnyt kahta maalia. Oli upeaa nähdä se peli-ilo kentällä, kun uskalsimme pelata myös omilla vahvuuksilla. Karsinnat päättyivät suureen pettymykseen, mutta viimeisen pelin positiiviset asiat antavat uskoa jatkon kannalta. Ennen karsintoja Slovakiaa ounasteltiin heikoimmaksi vastustajaksi, mutta mitä vielä. Slovakia otti kisalipun lohkovoittajana. He olivat harjoitelleet todella tiiviisti ja systemaattisesti näitä karsintoja varten ja tulos on nähtävissä. Tämä oli myös hyvä opetus meille. Mikäli hyviä tuloksia haluamme jatkossa, on napsuja otettava eteenpäin tulevaisuudessa. Pitkäjänteinen harjoittelu omissa seuroissa on tae siitä, että kehittymistä tapahtuu. Se ei riitä, ainakaan jos tällä tasolla haluaa pärjätä, että ainoat futsalharjoitukset tulevat maajoukkueleirien muodossa. Nyt on aika hieman hengähtää ja antaa karsintapölyjen laskeutua, mutta miesten maajoukkue jatkaa toimintaansa varmasti vuonna 2022. Ensimmäisenä tavoitteena on pelaajaringin kasvattaminen uusien potentiaalisten pelaajien myötä. Nykyinen kesästä asti kasassa ollut rinki on ollut liian kapea, eikä se oli sinänsä todellista kilpailullista asetelmaa joukkueen sisälle synnyttänyt. Eteenpäin!