Jarkko Sipilästä kuurojen keilailun maajoukkueen uusi päävalmentaja

Suomen Kuurojen Urheiluliiton keilailujaosto joutui etsimään uuden päävalmentajan joulukuun lopulla, kun edellinen päävalmentaja Arto Simojoki vetäytyi tehtävästään henkilökohtaisten syiden vuoksi.

53-vuotias keilailun ammattivalmentaja Jarkko Sipilä on kuurojen keilailun maajoukkueen uusi päävalmentaja. Sipilä on opettanut keilailua noin 30 vuotta ja toiminut maajoukkuevalmentajana mm. Venäjällä, Unkarissa ja Suomessa.

”Tämä uusi pesti kuurojen maajoukkueessa on varsin mielenkiintoinen haaste. Vaikka osa porukasta onkin jo entuudestaan tuttuja, on meillä vielä paljon tehtävää iskukykyisen joukkueen kasaamisessa”, kertoo Jarkko Sipilä.

”On todella hienoa, että hän on halukas valmentamaan kuurojen maajoukkuetta. Hän on keilailun ammattilainen, joten saamme häneltä varmasti uusia oppeja ja taitoja, tuumii SKUL:n keilailujaoston vetäjä Jani Toivanen.

Sipilä tulee järjestämään 1-2 päivän leirejä noin kerran kuussa. Alkuun isommalle porukalle avoimia, joissa keilaajat pääsevät tutustumaan toisiinsa ja katsastamaan taitojaan. Lähempänä kisoja porukka pienenee, kun joukkuetta viilataan kisakuntoon. Ensimmäinen leiri on jo helmikuussa ja siitä infotaan lähipäivinä.

PBM- (Pohjois- ja Baltian maiden mestaruuskilpailut) keilailu järjestetään Vantaalla 10.–13.6.2021.

Sen jälkeen on kuurojen kesäolympialaiset (Deaflympics), jotka järjestetään Brasiliassa joulukuussa.

Jutun on kirjoittanut Jani Toivanen.