Keilailun Suomenmestaruudet Tampereelle

Kuurojen Suomen mestarit Lehti ja Kantola. Kuvaaja: Veikko Parikka

Tampereella 23.3.2024 heitettiin keilailun Suomen mestaruuksista. Kilpailu käytiin Hutungin keilahallissa. SM-kilpailun isäntäseurana toimi Jyväskylän Jalo.

Osallistujia oli yhteensä 10 naista ja 15 miestä viidestä eri urheiluseurasta.
Miesten alkukilpailussa moni joutui jännittämään välieriin pääsystä kun kärkikolmikon Uljaan Pertti Lehden, Wankkojen Alf Ekströmin ja Jaguaarien Henrik Nordellin jälkeen neljännestä paikasta kamppaili moni mieskeilaaja. Tämän välieräpaikan nappasi Wellaksen Keinänen. Alkukilpailun jälkeen Ekström ja Lehti jakoivat saman sijan, joten kilpailunjohtajan piti turvautua keilaliiton sääntökirjaan. Alkukilpailussa viimeinen heitetty sarja ratkaisee, Lehdellä viimeisen sarjan tulos oli 192, Ekströmin 184. Tämä viimeinen sarja ratkaisi että Lehti saa neljänneksi sijoittuneen Wellaksen Keihäsen. Välierissä ja finaalissa Uljaan Lehti jatkoi vakuuttavia otteita lyömällä molempia vastustajia selvällä erolla heittämällä kahdesti yli 200 sarjaa. Välierässä Lehti heitti 232 ja finaalissa 221. Suomen mestaruus on Lehdelle ensimmäinen.

Naisten alkukilpailussa jatkoon selvisivät vakiomenestyjät, Jaguaarien Satu Lintula ja Krista Paloposki, Wankkojen Maarit Suominen ja Uljaan Arja Kantola. Välierissä Lintula kohtasi Kantolan, vastoin ennakko-odotuksia tässä heikkotasoisessa välierässä Lintula hävisi Kantolalle 150 – 167 ja toisessa selvästi kovempitasoisessa välierässä Suominen heitti 196 ja Paloposki taisteli loppuun asti, muttei 180 tuloksella riitä ohittamaan Suomista. Finaalissa alku oli molemmille finalisteille vaikeaa, Kantola sai kasattua oman heiton paremmin ja heitti kultaan tuloksella 181. Toiseksi keilasi Suominen. Pronssista kamppailivat Jaguaarien naiset ja pronssi meni Paloposkelle.

Miesten parikilpailun mestaruuden vei Wankkojen miespari Ekström ja Rautiainen. Sama pari voitti viime vuonnakin parikilpailun mestaruuden. Seuraavat mitalisijat menivät Jaguaareille ja Wellakseen. Hopeamitalit menivät Uljaan miesparille Järvensivulle ja Loppiselle.  Naisten parikilpailun osalta kulta meni kotiseuran Jaguaarien naisille Lintulalle ja Viikille, muut mitalisijat menivät Wankoille ja Wellakseen. Miesten triossa Jaguaarit vei kultamitalin.

Ensi vuonna Vaasan Wellas järjestää SM-keilailut.

Miesten mitalistit: 1. Lehti, 2 Ekström ja 3. Nordell. Kuva: Jyväskylän Jalo
Naisten mitalistit: 1. Kantola, 2. Suominen ja 3. Paloposki. Kuva: Jyväskylän Jalo