Miesten futsalmaajoukkue jahtaa EM-kisapaikkaa Israelissa

Tällä viikolla 19.11.–21.11. Israelin Tel Avivissa järjestetään karsintalohko, jossa on tarjolla kaksi lippua ensi vuoden Kuurojen EM-kilpailuihin, jotka järjestetään Italiassa. Suomen kanssa samassa karsintalohkossa ovat isäntämaa Israel, Englanti ja Slovakia. Suomen kristallinkirkkaana tavoitteena on lunastaa kisalippu ensi vuoden kisoihin.

 

Maajoukkue on leireillyt kesästä alkaen todella tiiviisti ja onnistuneesti. Projekti avattiin kesällä Tampereella ja tämän jälkeen joukkue osallistui heinä-elokuun taitteessa Simo Syrjävaara Cupiin keräten arvokasta pelikokemusta tulevia karsintapelejä silmällä pitäen. Lisäksi syksyn aikana toteutettiin kolme muuta leiriä, joista yksi Helsingissä ja kaksi Pajulahdessa. Joukkue pelasi kaksi kovaa harjoitusottelua. Ensin pelaten tasan 2–2 Leijona futsalin U-17 joukkuetta vastaan. Jälkimmäisessä harjoitusottelussa vastaan asettui kokenut ja rutinoitunut Lahen Pojat, jolle maajoukkue hävisi lukemin 6–2. Yhteensä viime kesästä lähtien leiripäiviä on tullut 14 päivää, sisältäen 22 tapahtumaa eli harjoitusta tai ottelua.

Israeliin joukkue lähtee keskiviikkona Torstaina on luvassa harjoitukset. Ensimmäinen karsintaottelu on perjantaina 19.11. ja siinä vastaan asettuu isäntämaa Israel. Lauantaina 20.11. Suomi kohtaa Englannin ja sunnuntaina 21.11 vastaan asettuu Slovakia. Joukkue saapuu kotisuomeen sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Karsintoihin lähtevä joukkue:

Pelaajat
Liimatainen Marko MV
Lindfors Victor MV
Hanhikoski Iivari
Huhdanmäki Rami
Keski-Levijoki Eetu
Lehtonen Saku
Raninen Jimmy
Rissanen Miro
Ruikka Pyry
Tanner Santeri
Åhman Kasper

Taustat
Anttonen Matti (päävalmentaja)
Mäkinen Anssi (valmentaja)
Salminen Ismo (huoltaja)
Demidoff Marko (fysioterapeutti)
Kronqvist Antti (joukkueenjohtaja)
Salminen Aleksi
Isomäki Timo (tulkki)
Wainio Jussi (tulkki)