Havaijin MM-golfin viheriöt kutsuvat suomalaisia

Vajaan parin viikon päässä siintävä H-hetki lähestyy; pian neljä suomalaista golfaajaa lähtevät Havaijille asti pelaamaan MM-golfia. 13. kerran järjestettävät MM-golfkilpailut pelataan 15.-21.10.2022 Havaijin Kauailla. 

Lämpimään lähtevät suomalaiset golfaajat ovat David Barber, Robin Herlin, Waltteri Waris ja André Pasuram. Joukkueen mukana matkustaa myös Pasuramin henkilökohtainen valmentaja Christopher Waldron. Joukkueenjohtajana toimii Sami Vuoriheimo. Kilpailuihin on ilmoittautunut 13 eri maata. Suurimpana porukkana tulee Yhdysvallat 36 pelaajallaan ja pienimpänä Norja yhdellä pelaajallaan. 

Maanantaina 3. lokakuuta David Barber ja Robin Herlin tapasivat Sporttitalolla Golfliiton edustajia ja saivat hypisteltäväkseen uudenkarheat edustusvaatteet. Kyselimme samalla heidän fiiliksiään lähestyvästä MM-golfista.

– Olen odottanut tätä kauden alusta asti. Kesän läpi olen treenannut ja pelannut golfia. Parin viikon päästä on se H-hetki. Minä olen valmis, toteaa Robin Herlin iloisena.

David Barber lentää jo aiemmin Yhdysvaltoihin, sillä hän vierailee vanhempiensa luona Atlantassa ennen kisoja. Barber ehtii siis treenata Yhdysvalloissa ja valmistautua kilpailuihin. Treenille onkin tarvetta, sillä jopa golfviheriöiden ruoho on Yhdysvalloissa erilaista kuin Suomessa erilaisen kasvukauden ja kasvuolosuhteiden takia. 

– MM-kisojen ajankohta lokakuussa on täydellinen, sillä olemme ehtineet pelata koko Suomen kesän ajan. Odotan kovasti kilpailuja, hymyilee David Barber. 

Suomen joukkue lähtee siis kisoihin optimisin mielin. Barber kertoo toivovansa kaikilta pelaajilta menestystä, jonka myötä joukkuehenki tiivistyisi ja pelaajat nauttisivat täysin siemauksin olostaan Havaijilla.

Kilpailuissa on tarjolla miesten, naisten, seniorimiesten, seniorinaisten sekä yksilöiden että joukkueiden sarjat. MM-golfin ohjelmassa on 17. lokakuuta harjoituskierros. Ensimmäinen kierros alkaa tiistaina 18. lokakuuta 7:30 aamulla. Havaijin ja Suomen aikaero on 13 tuntia, eli Havaijin aika lasketaan 13 tuntia Suomen ajasta taaksepäin. Kilpailut jatkuvat seuraavina päivinä toisella ja kolmannella kierroksella. Perjantaina 21.10. pelataan finaalikierros.

MM-golfin kulkua pääsee seuraamaan seuraavien kanavien kautta:
 
Järjestäjien viralliset sivut: https://www.wdgc2022.com/
Järjestäjien Facebook-sivu: World Deaf Golf Championships 2022
Kansainvälisen kuurojen golfliiton Facebook-sivu: World Deaf Golf Federation
Livetulokset (live scoring): https://www.wdgc2022.com/live-scoring