Pelipäivä on juhlapäivä – silti tuloksena tappio Israelille

Täällä Israelissa vietetään jo parhaillaan sapattia, eli juutalaisten viikoittaista lepopäivää. Sapatin aikana esimerkiksi valojen sytyttäminen ei ole suotavaa. Hotellissamme tämä näkyy muun muassa siten, että hotellin vasemmanpuoleinen hissi on niin sanotusti sapattihissi. Sapatti hissi menee suoraan alhaalta ylös ja tämän jälkeen pysähtyy joka kerroksessa alas mennessä. Näin hississä olijoiden ei tarvitse painaa hissinappuloita. Näistä ihmeellisyyksistä voidaan jatkaa suoraan itse asiaan eli ottelupäivään!

Päivä käynnistyi odottavissa tunnelmissa, sillä vastaan oli asettumassa kello 11 aikaa isäntämaa Israel. Aamupalalla pelaajista huokui silti rauhallisuus ja keskittyminen kohti kovaa ottelua oli selkeästi alkanut. Ennen ottelun alkua pidettiin avajaisseremonia, joka vedettiin varsin lyhyen kaavan kautta, tästä huolimatta ottelu pääsi alkamaan reilun vartin suunniteltua aloitusaikaa myöhemmin.

Ottelun käsikirjoitus oli aika lailla ennakkoon tiedossa. Israelin hallitessa palloa selkeästi enemmän ja Suomen keskittyessä tiiviiseen puolustamiseen sekä teräviin vastaiskuihin. Erityisesti erikoistilanteiden merkitystä ja tärkeyttä oli korostettu etukäteen tällaista ottelua silmällä pitäen. Ensimmäinen kymmenminuuttinen mentiin vahvasti Israelin komennossa. He pääsivät iskemään myös 1–0 johtomaalin pahan pallonmenetyksen jälkeen. Ensimmäisen jakson 10–20 minuutin välillä Kasper Åhman pääsi varkain puolittaiseen läpiajoon, mutta tämän yrityksen torjui loistavasti Israelin maalivahti. Noin minuutti ennen taukoa Israel pääsi harmittavasti tekemään 2–0 johtomaalin kulmasta. Tilanne oli loistavasti pelattu. Kokonaisuudessaan Israelilla oli ensimmäisellä jaksolla selvästi enemmän paikkoja, mutta suurelta osin nämä selvitettiin maalivahti Victor Lindforsin hienojen torjuntojen ja uhrautuvan puolustuksen avulla.

Tauolla haettiin lisää virtaa pukukopin kautta. Toinen jakso oli sikäli erilaisempi, että molemmilla joukkueilla oli runsaasti paikkoja. Toisen jakson ensimmäisestä maalista vastasi Israel ja jälleen oman huonon pallonmenetyksen jälkeen. Tämän jälkeen paikkoja alkoi ropisemaan Suomelle urakalla. Åhman tälläsi tolppaan, Keski-Levijoki tykitti kovan vedon erikoistilannekuvion päätteeksi, mutta Israelin maalivahti torjui. Lisäksi Ruikka pääsi yrittämään epäsuorasta vapaapotkusta, joka tuomittiin kuudesta metristä. Lopulta yritykset kuitenkin palkittiin. Åhman nappasi vapaana pyörivän pallon kuin karkin, otti pari askelta eteenpäin, syötti Keski-Levijoelle, joka tälläsi maannuoliaisen verkon perille ja tilanne oli 3–1. Tässä vaiheessa Israel ryhtyi jopa hieman rohkeasti pelaamaan reikäpaidalla, mikä hieman ehkä sekoitti Suomen peliä. Varsin nopeasti tästä pienen merkkausvirheen ja sekasotkun jälkeen taululla olikin numerot 4-1. Nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi.

Kokonaisuutena voidaan todeta, että mitään hävettävää pelissä ja tuloksessa ei ollut. Päinvastoin, pelissä oli paljon hyvää. Israel oli etukäteen näiden karsintojen ennakkosuosikki ja kotiyleisön tukema. Otetaan hyvät asiat mukaan ja tästä on hyvä jatkaa huomiselle, jolloin vastaan tulee Englanti. Ottelu alkaa kello 18.00 ja livelähetys löytyy Israelin Kuurojen Urheiluliiton Facebook-sivuilta!