Kuurojen SM-golfin herruudesta käytiin tiukkaa taistelua Laukaassa

Kuurojen golfin suomenmestaruuskilpailut järjestettiin Laukaan Peurunkagolfissa isäntäseuran, Jyväskylän Jalon toimesta. Golffaajia oli 18 viidestä eri seurasta. Sää oli aika suotuisaa, pilvistä ja välillä aurinkoista. Ainoastaan molempien pelikierrosten alussa oli aamuista märkää keliä ja kierrosten lopussa pientä sadetta.

Lyöntipelin mestaruudesta taisteltiin ihan viimeiseen reikään asti, kun kaksinkertainen, puolustava mestari Jalon Waltteri Waris oli johtava pelaaja ensimmäisen pelikierroksen jälkeen 80  lyönnillä. Ennen toista pelikierrosta Wariksen perässä oli kolme pelaajaa, ero neljänteen sijaan oli vain neljä lyöntiä.

Puolustava mestari Waris sai kovia haasteita toisessa pelikierroksessa mutta pelasi kuitenkin tasaisen varman pelikierroksen, onnistui puolustamaan viimevuotista lyöntipelin suomenmestaruuttaan 158 lyönnillä. Toiseksi tuli Heron David Barber, joka pelasi pelaajista parhaan toisen pelikierroksen (viisi yli parin) 161 lyönnillä ja kolmannessa sijassa pidemmän korren vei Heron André Pasuram 164 lyönnillä ja Heron Tedi Herlinille neljäs sija 166 lyönnillä.

Pistebogeyssa Heron Sami Vuoriheimo hallitsi alusta loppuun asti. 39 pistettä riitti pistebogeyn mestaruuteen, joka meni hänelle toisen kerran. Toisesta sijasta oli mielenkiintoinen taistelu, kun Jalon Juhana Salonen ja Valppaan Markku Koivula pelasivat itselleen täysin samat pisteet (28 pistettä). Salonen ja Koivula pelasivat vielä ensimmäisestä ja toisesta pelikierroksesta samat pisteet. Salonen voitti toisen sijan, kun pelasi toisen kierroksen viimeiset 9 reikää paremmin kuin Koivula, jolle meni pistebogeyn kolmas sija.

Joukkuepelin suomenmestaruuden vei Helsingin Hero I 116 pisteellä. Kakkoseksi tuli Jyväskylän Jalo I 102 pisteellä. Kolmannen sijan nappasi Turun Valpas 90 pisteellä.

Ensi vuonna Kuurojen SM-golfin isäntäseurana toimii Helsingin Hero.