Kuurojen suomenmestarit ratkotaan seitsemässä lajissa!

 

Kuurojen urheilun kotimainen juhlakausi alkaa tulevana viikonloppuna Jyväskylästä keilailun SM-kilpailuilla. Viikonloppuna kruunataan siis keilailun vuoden kuningas ja kuningatar Hutungin keilahallissa! Siitä kuukauden päästä Turussa Samppalinnassa pelataan jo joukkuepelien mestaruudet. Kesä on yksilölajien juhlaa.

Suomen Kuurojen Urheiluliiton alaiset SM-kisat kilpaillaan tänä vuonna seitsemässä lajissa. Kaikki muut kilpailut ovat seurojen järjestämiä, mutta suunnistuskilpailut ovat suunnistusjaoston vastuulla. SM-suunnistus saatiin ohjelmaan taas yli 20 vuoden jälkeen. 

SM-kilpailut ovat hieno tapahtuma jokaisessa lajissa; niissä on urheilujuhlan tuntua ja lopulta kruunataan voittajat, jotka hallitsevat lajin mestaruutta aina seuraavaan vuoteen saakka. Kilpailut ovat arvokas tapahtuma, jonka arvoa lisää myös hieno kannustusjoukko ja katsojat. 

Kilpailuissa on mahtavaa nähdä tuttuja ja uusia ihmisiä tärkeän urheilulajin parissa, reilun kilpailun ja puhtaan urheilun nimeen mittelemässä.

SM-kisoihin ei ole karsintarajaa, vaan haluamme kannustaa uusia ihmisiä mukaan kilpailemaan. Ainoa määritelmä on, että henkilön tulee edustaa kuurojen urheiluseuraa varsinaisena jäsenenä. 

Naisia kilpailee kilpailuissa tosi vähän, vaikka naisille on omat kilpailuluokat. Mitä jos ensi kesänä osallistutte rohkeasti mukaan?

SM-kisojen kilpailukalenteri 2024

  • SM-keilailu, 23.3. Jyväskylä (Jalo ry)
  • SM-salibandy, 27.4. Turku (Valpas ry) 
  • SM-futsal, 28.4. Turku (Valpas ry) 
  • SM-frisbeegolf, 14.-16.6. Vaasa (Wellas ry) 
  • SM-suunnistus, 27.-28.7. Tampere (suunnistusjaosto)
  • SM-golf, 10.-11.8. Hyvinkää (Hero ry) 
  • SM-padel, 26.-27.10. Tampere (Uljas ry) 


Seuraa liiton nettisivujen tapahtumakalenteria
ja liiton sekä järjestäjien sosiaalista mediaa, jonne tulee lisätietoa kilpailuista sekä ilmoittautumisesta.

 

Ohessa kuvia viime vuoden Suomen mestaruuskilpailuista sekä padelin Cup-kilpailusta. Kuvaaja Heli Romu, Suomen Kuurojen Urheiluliitto, poislukien SM golfin kuvat, joissa kuvaaja Petri Pöyhönen, Jyväskylän Kuurojen Urheiluseura Jalo ry.